728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Glenfiddich използва отпадъци от уиски, за да зарежда камионите си за транспорт

Производителят на шотландско уиски Glenfiddich започна да преработва камионите си за доставка, за да работят те с биогаз с ниски емисии, произведен от отпадъчни продукти от процеса на дестилация на уиски. Проектът е част от инициативата за устойчивост „затворен цикъл“ на компанията. Пред Reuters Glenfiddich заяви, че е инсталирала горивни станции в своята дестилерия Dufftown

Производителят на шотландско уиски Glenfiddich започна да преработва камионите си за доставка, за да работят те с биогаз с ниски емисии, произведен от отпадъчни продукти от процеса на дестилация на уиски. Проектът е част от инициативата за устойчивост „затворен цикъл“ на компанията.

Пред Reuters Glenfiddich заяви, че е инсталирала горивни станции в своята дестилерия Dufftown в североизточна Шотландия, които използват технология, разработена от компанията-майка William Grant & Sons. Тя преобразува производствените отпадъци и остатъци в газ с ниско съдържание на въглеродни горива (ULCF), който произвежда минимален въглерод диоксид и други вредни емисии при изгаряне.

Чрез анаеробно разграждане – където бактериите разграждат органични вещества, произвеждащи биогаз – дестилерията може също да използва течни отпадъци от процеса за производство на гориво и в крайна сметка да рециклира всичките си отпадъчни продукти по този начин. Дестилаторът заяви, че биогазът намалява емисиите на CO2 с над 95 процента в сравнение с дизела и другите изкопаеми горива и намалява емисиите на вредни частици и парникови газове с до 99 процента.

Glenfiddich разполага с автопарк от около 20 камиона Iveco и технологията може да бъде приложена в целия флот за доставка на марки уиски на William Grant & Sons и може да бъде увеличена, за да захранва камиони на други компании.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *