728 x 90

Лек спад в цените на горивата, метанът с рекорден скок

Цените на основните горива в страната започнаха с много бавни темпове да слизат надолу. Почти всеки един продукт по бензиностанциите вече е по-евтин, отколкото преди седмица или две, с изключение на метана. Проверка на сайта Fuelo.net на 12 август показва, че литър дизел се котира срещу средно 3.40 лева за литър преди отстъпката от 25

Цените на основните горива в страната започнаха с много бавни темпове да слизат надолу. Почти всеки един продукт по бензиностанциите вече е по-евтин, отколкото преди седмица или две, с изключение на метана.

Проверка на сайта Fuelo.net на 12 август показва, че литър дизел се котира срещу средно 3.40 лева за литър преди отстъпката от 25 стотинки. При бензин А95 средната цена е 3.27 лева за литър преди държавната субсидия, а по-скъпият 100 октана се продава срещу средно 3.64 лева за литър. Премиум дизелът е най-скъп със средна цена от 3.76 лева за литър пред отстъпката.

Със сигурност най-евтин вариант към момента си остава пропан-бутанът, който държи средна цена от 1.26 лева за литър. След отстъпката от 25 стотинки, цената му спада до около лев, което означава, че 100 километра градско шофиране могат да се изминат с приблизително 10 лева, в зависимост от автомобила и мощността му.

Прочети още:
Търси се нов дилър на Peugeot, Citroen и Opel в Благоевград

На другия полюс се намира доскорошният лидер по икономично шофиране – метанът. Този тип гориво продължава да чупи рекорди, достигайки средна цена от 5.34 лева за килограм преди отстъпката от 25 стотинки.

Както Дневник обобщава, за изминалия месец метанът е поскъпнал с 1.68 лв. за килограм (46.15 на сто), като тенденцията е цените да се увеличават още. На 12 юли метанът по бензиностанциите в страната е струвал 3.64 лв./кг, а сега се продава средно за 5,32 лева за килограм. Ценовият диапазон на метана е от 3.72-6.06 лева за килограм в различните вериги бензиностанции.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *