Бивш дизайнер на BMW: Предницата на XM е „ужасна“, задницата е „болезнена“ (видео)

Досега сме публикували няколко пъти видеоклипове от Франк Стефансон, бивш дизайнер на BMW, Mini, McLaren и други марки. Досега той винаги е бил критичен към повечето от последните дизайни на BMW, но този път, в най-новото си видео, Стефансон иска да разбере „какво, по дяволите, се случва в BMW и защо най-новите им дизайни са

Досега сме публикували няколко пъти видеоклипове от Франк Стефансон, бивш дизайнер на BMW, Mini, McLaren и други марки. Досега той винаги е бил критичен към повечето от последните дизайни на BMW, но този път, в най-новото си видео, Стефансон иска да разбере „какво, по дяволите, се случва в BMW и защо най-новите им дизайни са толкова брутални и толкова потресаващи.”

Разбира се, красотата е субективно усещане, но трябва да признаем, че най-новата концепция на баварската компания изненада всички. Concept XM няма нищо общо с който и да е предишен концепт на марката и съдейки по последните шпионски снимки, този дизайнерски език ще бъде пренесен и в серийния модел.

Според Стефансон, предната част на спортния SUV е „също толкова спорна, също толкова противоречива и също толкова ужасна, колкото всяка друга гледна точка на тази кола“. Най-просто казано, той обяснява, че предната част „няма смисъл“ главно поради връзката между гигантските решетки и малките фарове. Тази несъразмерност се подчертава допълнително и от осветените контури на решетката.

Прочети още:
Dacia с нов главен дизайнер, старият напусна по лични причини

Задната част е почти толкова „болезнена“, както казва Стефансон. Основната му критика тук започва с двете лога на BMW на задното стъкло, които са препратка към оригиналното BMW M1. В неговите очи обаче те просто не са на мястото си там и „това е като да подпишеш името си два пъти – защо би го направил?“

Интересното е, че дизайнерът все пак намира две положителни неща от дизайна на XM. Първото е капакът на масивния SUV, а второто е начинът, по който черните акценти се интегрират в страничния профил на автомобила и скриват дръжките на вратите. Вижте повече във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *