728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Идва ново разместване на календара във Формула 1?

Финалните стартове от сезон 2021 във Формула 1 са обявени, но не са официално потвърдени от ФИА и промоутъра на световния шампионат. А очакваното през есента възраждане на коронавируса в отделни държави е важен фактор за евентуални пренареждания на календара. И вече започват да се появяват индикатори, че това ще се задвижи. Британският журналист Джо


Финалните стартове от сезон 2021 във Формула 1 са обявени, но не са официално потвърдени от ФИА и промоутъра на световния шампионат. А очакваното през есента възраждане на коронавируса в отделни държави е важен фактор за евентуални пренареждания на календара. И вече започват да се появяват индикатори, че това ще се задвижи.

Британският журналист Джо Сейуърд обяви в блога си, че е възможно Гран при на САЩ да бъде в основата на евентуалните сериозни размествания. Като довод той използва потвърдения преди часове концерт на британските рок легенди Rolling Stones, който ще се проведе на пистата Circiut of the Americas (COTA) на 20 ноември. При влизането на Остин, Тексас във Формула 1 провеждането на големи концерти в рамките на състезателния уикенд се превърна в хубава традиция, която определено допада на феновете.

Но за момента Гран при на САЩ е планирана за 24 октомври, а уикендът 19-21 ноемви беше запазен за вече анулираната Гран при на Австралия и сега тези дати са свободни.

Преди известно време се появи информация, че състезанието в Тексас може да бъде преместено, а Остин да получи още един старт в рамките на този сезон. Сейуърд цитира шефа на COTA Боби Ъпстийн, който по-рано тази година му е потвърдил ангажирането на „големи музикални звезди” за Остин, но беше отказал да даде повече подробности преди да бъдат „уточнени всички финални подробности с групата”.

Прочети още:
Ф1: В Mercedes вече знаят кой ще е съотборник на Хамилтън догодина

Ако състезанието в Щатите бъде преместено, то другите стартове в тази част на света също ще бъдат разместени – Бразилия може да бъде издърпана напред и заедно с Мексико да оформи два поредни състезателни уикенда: Бразилия да е на 24 октомври, а Мексико – на 31 октомври. Така стартът в Остин ще бъде преместен на 21 ноември. Но на 21 ноември ще е второто състезание в Тексас, на 20-и ще е концертът, а преди това – на 14 ноември ще е първото състезание в Щатите.

Въвеждането на новия формат на състезанията във Формула 1 този сезон със спринтова квалификация пък позволява в Остин да има два различни уикенда – един класически и един със спринт.

Естествено новината за концерта на Rolling Stones може да си остане новина, която да зарадва само феновете на рока, не и тези на Формула 1. Но това ще го разберем съвсем скоро.

Източник: Autosport.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *