728 x 90

FORD отчита успешна 2022 г.

  Ford постигна голям успех през последната година, затвърждавайки лидерството си в в редица ключови сегмента и моделни линии. Несъмнено Ford се нарежда сред лидерите не само на европейския, но и на световния пазар, предлагайки пълна гама и решения, които  да покрият нуждите на всеки потребител. Форд е лидер в Европа с лекотоварната си гама за

  Ford постигна голям успех през последната година, затвърждавайки лидерството си в в редица ключови сегмента и моделни линии. Несъмнено Ford се нарежда сред лидерите не само на европейския, но и на световния пазар, предлагайки пълна гама и решения, които  да покрият нуждите на всеки потребител.

  • Форд е лидер в Европа с лекотоварната си гама за 8-та поредна година, увеличавайки пазарният си дял. Начело на успеха беше Ford Transit Custom, който миналата година отново беше най-продаваният еднотонен ван в Европа. Transit Custom беше и най-продаваният автомобил като цяло във Великобритания, където Ford разшири пазарното си лидерство до 57 последователни години. Като част от голямо внедряване на нови продукти и услуги, Ford Pro пусна през пролетта на 2022 г. изцяло електрическия ван E-Transit, който от юни миналата година води месечните продажби в сегмента на двутонните EV ванове. Ford Pro също така разкри своята интегрирана платформа от софтуер, зареждане, обслужване и финансиране, специално създадена за ускоряване на производителността и устойчивостта на бизнеси от всякакъв размер в цяла Европа.
  • E-Transit бързо се превърна в най-продавания електрически ван във Великобритания в двутонния сегмент, като през миналата година са получени над 1750 поръчки от клиенти за доставка и дистрибуция, супермаркети и наеми, включително DPD, DHL, Ocado и Speedy. Миналата година E-Transit беше обявен за най-добър ван от седем обекта, включително What Van? и Parkers, сред общо 11 награди във Великобритания, получени през 2022 г.
  • Kuga е най-продаваният plug-in хибрид (PHEV) в Европа през 2022 г.

  „Знаем, че много от нашите клиенти, които искат да се откажат от конвенционален бензинов или дизелов автомобил, може да не са готови да се ангажират с напълно електрифицирано превозно средство и фактът, че Kuga Plug-In Hybrid е най-продаваният PHEV в Европа, доказва това че това е правилният избор за много от тези клиенти,” каза Глен Гулд, директор на автомобилната линия на Ford Kuga. „Автомобили като Kuga Plug-In Hybrid са решаваща част от ангажимента на Ford към електрифицирано бъдеще.“ Налични комфортни седалки, разработени от Ford, сертифицирани от водещата организация за гръбначно здраве AGR за подобрен комфорт и подкрепа.

  • FordMustang (който отбеляза своя 58-ми рожден ден през изминалата година) е най-продаваният спортен автомобил в света за седма поредна година, според анализираните от Ford последни данни на S&P Global Mobility за регистрациите на нови леки автомобили. „Когато ентусиасти от цял свят сядат в Mustang, те отключват онова особено усещане за свобода и пътешествие, което заедно с емблематичния дизайн, изключителните двигатели и световната общност от страстни поддръжници превърнаха Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за седма поредна година.“ Кумар Галхотра, президент на Ford Blue.
  • Ford Ranger – пикап номер едно в Европа. „Наистина сме вложили много в следващото поколение Ranger, за да вдъхновим собствениците да правят повече от това, което обичат да правят, с функции, които ги насърчават да изследват нови хоризонти.“ Гари Боус – Дитректор за управление на продуктовата линия

  Ford затвърди доминацията с F-серията пикапи, които за 40 последователни години са най- продаваният автомобил в САЩ. Успехът е закономерен, но и значим предвид липсата на компоненти и чипове през цялата 2022 година.

  Логично електрическият F-150 Lightening стана и камион/пикап на Америка за 2023 г. С лансирането си през 2022 г, автомобилът стана най- продаваният електрически пикап, а Форд са втори по продажби на електрически автомобили в САЩ.
  F-150 ОБЯВЕН ЗА ТРЕТА ПОРЕДНА ГОДИНА ЗА ПИКАП С НАЙ-ВИСОКА ОЦЕНКА. Главният редактор на Edmunds Алистър Уивър каза: „От десетилетия Ford

  F-150 е работен кон на Америка и никога не е бил в по-добра форма. Той е по-иновативен, по-привлекателен за шофиране и по-гъвкав от всякога. Никой не разбира нуждите на съвременния купувач на пикапи по-добре от Ford и никой не създава по-добър пикап.”

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *