728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Как го правеха американците: V8 комби с три реда седалки и климатик през 1978 г.

Един от успешните примери на пазара е Ford LTD Country Squire, който по това време се намира в седмата си генерация.

Американската автомобилна индустрия е добре позната с малко по-различния си поглед върху нещата. Е, поне така беше преди, когато колите в САЩ бяха единствени по рода си преди вълната от масовост да залее и тях през последните две десетилетия.

Някъде в средата и края на 70-те години на миналия век един автомобилен сегмент достига апогея си в страната. Пълноразмерните комбита се харесват от мнозина и всички фирми разработват свои модели. Един от успешните такива на пазара е Ford LTD Country Squire, който по това време се намира в седмата си генерация.

Това определено е машина, която не влиза в никакви стандарти от днешна гледна точка. Дължината е 5.73 метра, а на борда има място за до седем пътника. В багажника се намира двойка срещуположни седалки, които могат да се сгъват до равен товарен под, ако трябва да се превозват големи вещи.

Луксът също далеч не липсва. Още тогава тези автомобили разполагат с климатична система, хидравлика на волана, електрически стъкла, касетофон с FM и АМ радио, големи и удобни подлакътници, задглавници и много други. Окачването е меко и комфортно, а завоите не са силната страна на серията LTD Country Squire.

Екземплярът, който виждате на снимките тук, се продаде само преди няколко дни за 45 000 долара. Машината имаше V8 двигател, съчетан с тристепенна автоматична скоростна кутия FMX. Автомобилът е продаден нов в Плимут, Пенсилвания, и се твърди, че е бил предаден от първоначалните собственици на племенника им, преди да бъде поставен в склад за 25 години. При продажбата преди няколко дни километражът показва пробег от около 5000 мили.

Прочети още:
Citroen XM беше френският конкурент на BMW 5-Series, който стигна дори и до САЩ

V8 агрегатът е оборудван с двоен карбуратор, а мощността се изпраща към задните колела. Колата е била обслужвана редовно и наскоро са сменени всички течности и ремъци.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *