728 x 90

Дебют за електрическият Ford E-Transit с пробег до 380 километра с едно зареждане

През март тази година стартира производството на изцяло електрическия Ford E-Transit, който е първият от четирите изцяло електрически автомобила, които Ford ще представи на пазара до 2024 г.

Днес Ford предприе още една, важна стъпка в трансформацията и електрификацията на лекотоварната си гама с представянето на изцяло електрическия E-Transit Custom от Ford Pro.

През март тази година стартира производството на изцяло електрическия Ford E-Transit, който е първият от четирите изцяло електрически автомобила, които Ford ще представи на пазара до 2024 г.  Електрическият E-Transit Custom е вторият модел, който компанията представя. Микробусът с нулеви емисии и има за цел да се превърне в нов еталон за еднотонните ванове в Европа и е проектиран да подпомогне бизнеса в безболезненото преминаване към електрически лекотоварни автомобили.

Създаден като част от Ford Pro

Изцяло електрическият наследник на най-продавания ван в Европа е проектиран от самото начало да е част от екосистемата Ford Pro за подобрена продуктивност и решения с добавена стойност. E‑Transit Custom ще е съвместим със софтуерните решения Ford Pro и ще се ползва от услугите на платформата за зареждане, обслужване и финансиране, с което се подпомага постигането на по-дълъг работен период и намаляване на оперативните разходи.

Новото допълнение към електрическата гама на Ford Pro е ключов елемент в реализирането на смелите амбиции на Ford за постигане на нулев въглероден отпечатък в Европа до 2035 г.

Пробег до 380 км.

Безкомпромисната архитектура на E-Transit Custom позволява електрически пробег до 380 км, зареждане на батерията на бързо-зарядни станции и пълен капацитет на теглене, отговаряща на този при конвенционалния модел, без да споменаваме новия динамичен стил. В допълнение новият модел ще повиши нивата на продуктивност, благодарение на сложна система за свързаност и онлайн връзка.

“Това е преломен момент за операторите на търговски превозни средства в Европа и още една изключително важна, успешна реализация на нашите амбиции за Ford Pro” споделя Ханс Шеп, Генерален мениджър,  Ford Pro, Европа. “Най-продаваният ван в Европа вече е електрически, а оперативните ползи от подобрената продуктивност, които услугите на Ford Pro ще предложат в цяла Европа не са преувеличени.“

Прочети още:
Ararkis Sandstorm – ново обещание за хиперавтомобил

Електрическа енергия на една ръка разстояние

След задълбочен анализ на клиентски проучвания и за да се гарантира, че E-Transit Custom предоставя несравнимо клиентско изживяване, моделът е оборудван с  ProPower Onboard технология: вграден генератор, който действа като мобилно захранване за инструменти, осветление и други професионални уреди и устройства.

Ford E-Transit Custom има нов изразителен дизайн с балансирани пропорции. С мощен и отличителен външен вид и LED светлини, търговският автомобил поставя нови стандарти за дизайн в своя сегмент.

По-рано тази година Ford обяви, че до 2024 г., четири нови, изцяло електрически автомобила, ще се присъединят към двутонния ван E-Transit, като част от емблематичното семейство Transit, включително Transit Custom и Transit Courier, както и Tourneo Custom и Tourneo Courier.

Производството на изцяло електрическия E-Transit Custom ще стартира през втората половина на 2023, като част от най-широката Transit Custom гама предлагана някога в Европа. Повече продуктови детайли ще бъдат обявени през септември тази година.

Всички варианти на Ford Transit Custom се произвеждат от Ford Otosan, джойнт венчър предприятие на Ford в турската провинция Коджаели. Това е домът на европейското производство на Transit. Стартът на производството е част от предварително обявената инвестиция от 2 милиарда евро в съоръжения на Ford Otosan.

Ford, SK On Co., Ltd. и Koç Holding наскоро подписаха меморандум за разбирателство, за създаване на еднa от най-големите производствени мощности в Европа за батерии, предназначени за лекотоварни автомобили. Целта е производството да започне през 2025 г. с годишен капацитет от 30 до 45 гигаватчаса.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт