728 x 90

Ford загатна за електрическа Puma и още два кросоувъра

Ford of Europe обяви, че ще лансира три изцяло електрически модела в Европа до 2024 година. От марката разкриха първи и много ранни изображения от бъдещата електрическа Puma, която ще бъде пусната заедно със „средноразмерен кросоувър“ и „спортен кросоувър“. Водещ по пътя ще бъде средноразмерният модел, който трябва да бъде представен тази година, преди да

Ford of Europe обяви, че ще лансира три изцяло електрически модела в Европа до 2024 година. От марката разкриха първи и много ранни изображения от бъдещата електрическа Puma, която ще бъде пусната заедно със „средноразмерен кросоувър“ и „спортен кросоувър“.

Водещ по пътя ще бъде средноразмерният модел, който трябва да бъде представен тази година, преди да бъде пуснат в продажба през 2023 г. Той ще бъде произвеждан в дома на Ford of Europe в Кьолн, Германия и обещава да достави до 500 километра пробег с едно зареждане. Предполагаме, че числото се основава на тестовия цикъл WLTP. Возилото вероятно ще бъде аналогът на Ford на Volkswagen ID.4.

„Спортният кросоувър“ изглежда доста мистериозен, освен ако всъщност не става дума за спортна версия на посочения по-горе модел. Ако случаят е такъв, това може да бъде Ford версията на ID. 5 GTX. Припомняме, че Ford и VW са в партньорски отношения, по силата на които Ford ще получи електрически модели, разработени на платформата MEB на немската фирма.

Прочети още:
Stellantis и Archer създават електрически градски самолет

Що се отнася до Puma с нулеви емисии, тя ще бъде сглобявана в Крайова, Румъния, където в момента се произвежда субкомпактният кросоувър с ДВГ. EV-то се очаква да пристигне през 2024 г., за да допълни леките хибридни версии на обикновената Puma. Интересното е, че компанията споменава, че турското й подразделение Ford Otosan „ще поеме собствеността върху завода в Крайова и производствения бизнес“. С други думи, Ford Turkey на практика ще отговаря за завода, разположен в Южна Румъния, където Oltcit и Daewoo произвеждаха автомобили в миналото.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget