728 x 90

Ford Mustang стана най-продаваният спортен автомобил за седма поредна година

Ford Mustang е безапелационен лидер за 2021 г. и в България. Продажбите на спортния модел на Ford за миналата година са 40% от сегмента на спортните купета в страната.

Седма поредна година Ford Mustang, който отбеляза своя 58-ми рожден ден на 17 април 2022, е най-продаваният спортен автомобил в света, според анализираните от Ford последни данни на S&P Global Mobility за регистрациите на нови леки автомобили. Mustang запазва своята корона през 2021, благодарение на изключителните Mustang Mach 1 с 5.0-литров V8 двигател и Mustang Shelby GT500, най-мощният Ford и най-модерният Mustang създавани някога.

„Когато ентусиасти от цял ​​свят сядат в Mustang, те отключват онова особено усещане за свобода и пътешествие“, коментира Кумар Галхотра, президент на Ford Blue. „Това усещане, заедно с емблематичния дизайн, изключителните двигатели и световната общност от страстни поддръжници, са факторите, които превърнаха Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за седма поредна година.“

Според данните на Ford 76% oт световните продажби на модела са реализирани в САЩ. Други пазари също отбелязват сериозен ръст в продажбите на Mustang през 2021, като Нова Зеландия с 54.3%, Бразилия, с 37.3%, и Южна Корея, с 16.6%.

Ford Mustang е безапелационен лидер за 2021 г. и в България. Продажбите на спортния модел на Ford за миналата година са 40% от сегмента на спортните купета в страната.

Ford ще предложи нови специални издания на автомобилните ентусиасти, като Mustang Ice White (Mustang Mach-E включително) и GT California Special, с които да затвърди своята водеща позиция в продажбите на спортните автомобили.

В допълнение през 2022 година Mustang ще носи и нови цветове като Atlas Blue Metallic, Cyber Orange Metallic Tri-Coat, Dark Matter Gray Metallic, Eruption Green Metallic, Grabber Blue Metallic и  Mischievous Purple Metallic.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *