728 x 90

Новият Ford Maverick технически е по-евтин от Ford Model T през 1909 г.

Всички знаем, че Ford Model T е много важен автомобил не само за марката Ford, но и за Америка като цяло. Считан за първия модел на достъпна цена, Ford продава Model T срещу ниски суми чрез ефективно производство на поточна линия. Семействата от средната класа най-накрая успяват да се доредят до личен автомобил, екстра, която

Всички знаем, че Ford Model T е много важен автомобил не само за марката Ford, но и за Америка като цяло. Считан за първия модел на достъпна цена, Ford продава Model T срещу ниски суми чрез ефективно производство на поточна линия. Семействата от средната класа най-накрая успяват да се доредят до личен автомобил, екстра, която преди това е запазена само за богатите.

Когато през октомври 1908 г. Ford представя Model T, той идва с цена от 850 долара. Коригирани спрямо инфлацията, тези пари са еквивалентни на над 25 000 долара в момента, което превръща Ford Maverick в по-достъпен от Model T.

Трябва да се отбележи, че Maverick започва от 19 995 долара без начислени такси за доставка. Като добавим въпросната такса от 1495 долара, за да получите колата до вас, ако живеете в САЩ, общата стартова сума за малкия пикап става 21 490 долара, което отново е много по-малко от Model T през 1909 година. За близо 25 000 долара може да се поръча и по-високо ниво на оборудване извън базовото.

Прочети още:
Интересът към малки скутери в България расте с над 700 процента

Да не забравяме, че дори и базовият Maverick обаче е в пъти по-модерен и оборудван автомобил от Model T. За стартовите пари получавате модел Maverick XL, който е оборудван стандартно с 8.0-инчов сензорен екран с Bluetooth връзка и Apple CarPlay или Android Auto. Колелата са 17-цолови стоманени, а всички прозорци са с електрическо отваряне. Разбира се, климатикът е част от серийното оборудване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *