728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Ford с поглед към еволюцията на шофьорското място

С „машина на времето“ Ford поглежда към иновациите през годините до съвременния модерен интериор.

Интериорът на автомобила се е променил много от времето, когато шофьорите наистина са съхранявали ръкавици в жабката, тъй като металните и дървени волани на първите коли са се охлаждали през зимата.

С „машина на времето“ Ford поглежда към иновациите през годините до съвременния модерен интериор:

  • Първоначално челните стъкла са допълнителна опция и се отварят като прозорци на къщи
  • Извитите челни стъкла усъвършенстват климатиците – предните стъкла вече не бива да се отварят
  • Първите вградени в автомобила радиоапарати представляват 20% от стойността на самото превозно средство
  • Следвоенните арматурни табла са повлияни от щурма на космоса – с повече превключватели, измервателни уреди и бутони.
  • Появата на видеоигрите и ръчните игрови конзоли повлияват дизайна на волана – с пера, поставени в близост до палците на водача.
  • Днешният интериор се изработва от по-трайни материали, за да устои на дезинфектанти, слънчеви лосиони и репелент срещу насекоми.

Проследявайки промените в автомобилите, имаме предвид най-вече външния им вид, но шофьорите и пътниците в действителност ги виждат през повечето време отвътре.

Затова за дизайнерите на Ford постигането на динамичен и цялостен интериор при Mustang Mach-E е с цел автомобилът да прави повече с по-малко, като същевременно е осигурен близък достъп до всички важни контролни прибори. Минималистичният подход създава за водачите по-удобна и семпла среда.

Прочети още:
Honda пусна специален филтър за купе, който предпазва от коронавирус

При Mustang Mach-E големият, централно разположен сензорен екран обединява много от уредите в автомобила, гладкото арматурно табло е с вграден високоговорител, а подложките за безжично зареждане премахват кабелите. Плоският под в цялото купе на електрическия автомобил осигурява по-голям вътрешен простор отпред и отзад и дава на дизайнерите пионерски шанс да създадат интериор, при който най-важен е човекът.

За да разбере по-добре младото, дигитално ориентирано поколение и да предвиди бъдещите потребителски тенденции, Ford създаде и виртуален състезателен автомобил, съвместно с почти четвърт милион геймъри. В екстериора на екстремния състезателен Fordzilla P1 функциите са сведени до най-важното в електронните спортове – скорост, позиция в състезанието и време за обиколка, а редуцираната цветова палитра намалява разсейването, за да може водачът да се фокусира върху надпреварата.

Минималистичният подход при проектиране на интериора и в бъдеще ще се фокусира върху това, което клиентите искат най-много.

Вижте еволюцията на интериорния дизайн при Ford във видеото по-долу – от Model T до Mustang Mach-E.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget