728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Ford обяви партньорство с Google, всички модели с Android от 2023 г.

На заден фон, Google ще помага на производителя да оперира вътрешните си данни, които се използват за комуникация и обработване на клиенти.

Ford и Google обявиха старта на 6-годишно партньорство в областта на технологиите за свързаност при автомобилите. Първите плодове от него ще видим в серийни продукти през 2023 година.

Android ще бъде вградената операционна система за всички автомобили на Ford и Lincoln от всички ценови сегменти, започвайки през 2023 г. С това ще се предлагат различни приложения и услуги на Google, вградени в превозни средства.

Между тях ще са най-популярните приложения на технологичния гигант – Google Maps за навигация, Google Play за цялата ви музика и нужди от забавление и Google Assistant за гласов контрол на различни системи.

Освен това, партньорството ще доведе и до специални приложения и услуги, ексклузивни за собствениците на автомобили на Ford. Предстои повече в тази посока да бъде обявено в идните месеци.

„Тъй като Ford продължава най-дълбоката трансформация в история си с електрификация, свързаност и самоуправление, Google и Ford, обединявайки се, създават новаторска сила, наистина способна да предостави превъзходно изживяване за нашите клиенти и да модернизира нашия бизнес“, заяви главният изпълнителен директор на Ford Джим Фарли в прессъобщение до медиите.

Прочети още:
Ford с поглед към еволюцията на шофьорското място

На заден фон, Google ще помага на производителя да оперира вътрешните си данни, които се използват за комуникация и обработване на клиенти. Тези данни ще бъдат качени на виртуален облак, като така ще се подобри комуникацията между отделните отдели на фирмата.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *