728 x 90

Ford произведе 40 милиона бройки от пикапа F-Series

Ford празнува крайъгълен камък от създаването на пикапа си F-Series. От Синия овал се похвалиха с производството на 40 милиона екземпляра в дълголетното семейство на работната машина. Компанията представя F-Series през 1948 г. и оттогава никога не е спирала производството му. Семейството модели е най-продаваният автомобил в Съединените щати от 40 години насам. Юбилейният 40-милионен

Ford празнува крайъгълен камък от създаването на пикапа си F-Series. От Синия овал се похвалиха с производството на 40 милиона екземпляра в дълголетното семейство на работната машина. Компанията представя F-Series през 1948 г. и оттогава никога не е спирала производството му. Семейството модели е най-продаваният автомобил в Съединените щати от 40 години насам. Юбилейният 40-милионен екземпляр е F-150 Tremor от 2022 г. в цвят Iconic Silver. Ще отиде при клиент в Тексас.

Първото поколение на F-серията се предлага като F-1 до F-8 като увеличаващите се числа показват по-високо бруто тегло на превозното средство. Гамата обхваща гамата от малък половинтонен пикап за лека работа до тежкотоварни версии за търговски клиенти и дори версии функциониращи като автобуси.

Прочети още:
Toyota Land Cruiser получи по-богато оборудване за 2023 моделна година

F-150 вече е в своето 14-то поколение след дебюта за моделната 2021 година. Най-голямата промяна е въвеждането на хибридния модел PowerBoost с електрически асистиран 3.5-литров EcoBoost V6 с двойно турбо, който генерира 430 конски сили. Плюс това, тази версия може да предложи изходяща мощност от 7.2 киловата за бордовия генератор, който включва четири 120-волтови щепсела и един 240-волтов контакт.

F-серията получава първата си напълно електрическа версия по-късно тази година с пускането на Lightning. В зависимост от нивото на оборудване, неговият двумоторен задвижващ агрегат произвежда 426 к.с. или 563 к.с. Батерията със стандартен обхват предлага приблизително 370 км пробег с едно зареждане, а по-голямата батерия предлага до почти 500 км.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *