728 x 90

Ford представя изцяло електрическия E-Tourneo Courier, осигуряващ стил, пространство и практичност в компактен вариант

  B Копенхаген, Дания, Ford представи своя нов E-Tourneo Courier, като част от събитието на живо Bring On Tomorrow. Създаден за приключения и готов за действие, E-Tourneo Courier е петместен мултифункционален автомобил с отличителен дизайн, вдъхновен от SUV автомобилите, предлагащ изобилие от пространство за пътниците и техните вещи в компактен, градски удобен дизайн. Най-новото допълнение към

  B Копенхаген, Дания, Ford представи своя нов E-Tourneo Courier, като част от събитието на живо Bring On Tomorrow. Създаден за приключения и готов за действие, E-Tourneo Courier е петместен мултифункционален автомобил с отличителен дизайн, вдъхновен от SUV автомобилите, предлагащ изобилие от пространство за пътниците и техните вещи в компактен, градски удобен дизайн.

  Най-новото допълнение към многообразното семейство Tourneo на Ford е оборудвано с усъвършенствано изцяло електрическо задвижване, допълнено от голям набор дигитални технологии и свързани с интернет системи, които превръщат притежаването на електрически автомобил привлекателно и достъпно, с помощта на актуализации за подобряване на продукта с течение на времето.

  ,,Вълнуващите нови модели като E-Tourneo Courier са бъдещето на Ford в Европа – електрически, вълнуващи и задвижвани от непрекъснатата нужда за приключения. Новият ни електрически мултифункционален автомобил е най-новият пример за нашата глобална инициатива за разширяване на производството на
  електромобили и предоставяне на свързани и необходими за клиентите ни автомобили“, каза Мартин Сандер, главен изпълнителен директор директор на електрическото подразделение на Ford Europe. E-Tourneo Courier е един от десетте електрически превозни средства, които Ford се ангажира да предлага в Европа до 2024 година, като има за цел да постигне нулеви емисии в този регион до 2035 година. Компанията инвестира $50 милиарда в целия свят до 2026 година, за да постигне производство на повече от 2 милиона електрически автомобила до края на тази година.

  Създаден за приключения

  E-Tourneo Courier е разработен от самото начало, за да предложи просторен и практичен дизайн в маневрена и компактна конструкция. Късите брони и правите, отчетливи форми засилват визуалната широчина и здравината на екстериора, а предната част е само за електрически версии и включва иновативна светлинна лента от край до край и хромирана предна решетка, с характерното за Ford лого. „Проектирахме E-Tourneo Courier, за да помогнем на клиентите да извлекат най-доброто от живота – независимо дали излизат със семейството си и приятелите си или се връщат у дома със сгънати задни седалки, осигуряващи пространство за велосипеди в задната част. В допълнение, екстериорът подчертава този безкомпромисен характер“ казва Амко Ленартс, директор по дизайна във Ford, Европа.

  ,Дизайнът, вдъхновен от SUV, е здрав отвън и просторен отвътре, докато модерните детайли на електрическото превозно средство добавят ексклузивност и ясно определят E-Tourneo Courier като част от електрическата революция на Ford.“ Изцяло електрическият мултифункционален автомобил е проектиран да превозва комфортно петима възрастни, заедно с техния багаж, като практичността е оптимизирана с помощта на разделяща се на 60-40 задна седалка и повече от 44% по-голям багажник от предходната версия на Tourneo Courier 2 . Освен това, пътниците в автомобила се възползват и от подобреното пространство за рамене и глава, както и от редица удобни места за съхранение, включително регулируема централна конзола, скритo отделение в багажника и преден багажник с обем от 44 литра.

  Прочети още:
  Работиш в Mercedes – караш електромобил

  Дигиталните системи на автомобила са съсредоточени във впечатляващия „digiboard“, който включва цялостен дигитален инструментален панел и SYNC 4, управлявани чрез голям 12-инчов сензорен екран 3 . Напълно свързаният с интернет автомобилен салон разполага с безжична интеграция на Android Auto и Apple CarPlay 4 , както и зарядна поставка за телефон 5 , за да останете свързани по време на движение. E-Tourneo Courier e достъпен в няколко стилни варианта, включително характерният Active модел с контрастен цвят на покрива, лайстни на калниците, греди на покрива и уникални тапицерии за седалките.

  Ново напълно електрическо преживяване

  Спокойните пътувания с изцяло електрическо задвижване са възможни благодарение на двигателя на E-Tourneo Courier с мощност от 100 kW (136 к.с.), който е допълнително подобрен със избираем режим на шофиране с един педал 6 . Шофьорите могат да избират между режимите за шофиране Normal, Eco и Slippery. Автомобилът предлага опции за зареждане с променлив ток с мощност 11 kW и постоянен ток с мощност 100 kW. Управлението на този процес е улеснено благодарение на зареждането в домашни условия, удобното дигитално приложение и възможността за планиране на зареждането, за да се използват по-евтини енергийни тарифи. Обикновено зареждането през нощта от 10 до 100 процента отнема 5,7 часа. 7 Софтуерът на Ford и мрежата BlueOval Charge, която е една от най-големите в Европа и има за цел да включи 500 000 зарядни станции до 2024 г., също улесняват общественото зареждане. На бързо зарядно устройство постоянният ток (DC) клиентите могат да увеличат пробега си с 87 км само за 10 минути и да заредят от 10 до 80 процента за по-малко от 35 минути, когато имат
  нужда от бързо зареждане извън дома.

  E-Tourneo Courier ще бъде произвеждан в Крайова, Румъния, от втората половина на 2024 година заедно с кросоувъра Puma – най-продаваната пътническа кола на Ford в Европа, който ще предложи електрически вариант до 2024 година. Изцяло новият Tourneo Courier с 1,0-литров бензинов EcoBoost двигател с турбокомпресор и мощност 125 к.с. влиза в производство по-късно през 2023 г.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *