728 x 90

Официално: Ford Bronco ще се продава и в Европа

Откакто е представен за първи път в САЩ през 1966 г., Bronco се налага като символ на безграничната свобода, забавлението и възможностите за движение на открито.

Ford обяви днес, че една изцяло американска легенда идва за първи път в Европа с представянето на Bronco 4х4 офроуд SUV. Четиривратият Bronco, подобрен с интелигентни технологии  и на практика способен да се движи по всеки терен, ще се предлага в строго ограничени количества в избрани европейски пазари с ляв волан в края на 2023 г.

Откакто е представен за първи път в САЩ през 1966 г., Bronco се налага като символ на безграничната свобода, забавлението и възможностите за движение на открито. След дълго, 25-годишно отсъствие, през 2020 г. Ford отново представи емблематичния Bronco в Северна Америка, като остана верен на оригиналното ДНК и същевременно въведе изцяло нови, иновативни характеристики за истинска офроуд функционалност. Сега Bronco ще се предлага и в Европа в ограничени бройки за любителите на активния живот на открито.

Започвайки с чист лист хартия, дизайнерският екип на Bronco сканира дигитално модела от първото поколение в реален размер, за да се увери, че внушителните пропорции и разпознаваемата форма остават ключови елементи в новия дизайн на офроуд автомобила. Късите надвеси, широката стойка, характерните линии и дръзките, функционални детайли придават на Bronco неудържим и здрав дизайн, който го прави неповторим, както и допринася за изключителната му проходимост.

Предната част на автомобила се отличава с характерната радиаторна решетка с пълна ширина, кръгли фарове и широка надпис, които придават уникална и незабравима визия. Квадратните панели на каросерията са проектирани така, че да улеснят видимостта на външните ъгли на SUV автомобила и да улеснят управлението му в предизвикателни офроуд условия.

Bronco се отличава и с много прости, но изключително функционални елементи, като например пластмасовите арки на калниците с крепежни елементи за бързо освобождаване и лесно персонализиране, държачите, издигнати в горната част на предните калници, които ориетнират водача при маневри и подпомагат фиксирането на по-дълги товари с тегло до 68 кг. (напр. транспортирането на кану).

Bronco е оборудван със свалящ се твърд покрив с шумоизолираща тапицерия за комфортно пътуване. Покривът се разглобява на четири панела със специални бордови чанти за съхранение на предните два панела за максимална гъвкавост. Всички врати могат да се демонтират напълно – и поотделно – с помощта на един-единствен инструмент за не повече от осем минути, което осигурява максимална свобода и по-добра видимост в офроуд условия.

Безрамковите прозорци намаляват общото тегло на вратите, което ги прави достатъчно леки, за да могат да бъдат демонтирани и монтирани от собственици с почти всякакъв ръст. Клиентите на конвенционални автомобили 4х4 със свалящи се врати се сблъскват с въпроса какво да правят с тях, докато Bronco предлага специални чанти за съхранение, които позволяват вратите да се съхраняват безопасно и сигурно на борда, готови за повторното им поставяне за няколко минути. Страничните огледалата за обратно виждане са монтирани на предния капак, пред предното стъкло, за да се запази видимостта дори при свалени врати.

Bronco разполага с няколко други подвижни елемента, които позволяват както персонализиране, така и подобряване на офроуд представянето, включително предна решетка и броня, които могат да бъдат свалени и заменени с алтернативни версии. Пластмасовите арки на калниците са проектирани така, че да се отделят без щети в случай на удар в офроуд условия и могат да бъдат лесно и бързо заменени.

Навсякъде в Bronco има по няколко „великденски яйца“ скрити от дизайнерите – тайни детайли, които отбелязват наследството на Bronco и са предназначени да бъдат открити от собственика по време на използването на автомобила. Примерите включват скрити логотипи на Bronco, графика, илюстрираща оригиналната моделна гама от 1966 г., отварачка за бутилки, вградена в интериора, и скрити GPS координати на местата, използвани за тестове по време на разработването на Bronco.

„Беше от решаващо значение завръщането на Bronco да бъде автентично спрямо наследството на оригиналния емблематичен SUV от първото поколение“, казва Пол Райт, главен дизайнер на Bronco. „Всяко решение, което взехме относно дизайна на Bronco, беше свързано с по-доброто обслужване на нашите клиенти, с максимално увеличаване на офроуд възможностите, с независимостта му като марка и с това да подобрим всеки един елемент – дори да щамповаме главите на болтовете и надписите върху гумите.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *