728 x 90

FIAT Uno ще се завърне като кросоувър базиран на Opel Mokka?

Нови шпионски снимки загатват за чисто нов модел от FIAT. Италианците изглежда работят по кросоувър, който ще споделя своята платформа и технологии с Opel Mokka. А както снимките на Carscoops показват, голяма част от дизайна също ще бъде вдъхновена от немската джипка. Терминът изцяло нов автомобил би бил леко преувеличение тук, тъй като моделът ще

Нови шпионски снимки загатват за чисто нов модел от FIAT. Италианците изглежда работят по кросоувър, който ще споделя своята платформа и технологии с Opel Mokka. А както снимките на Carscoops показват, голяма част от дизайна също ще бъде вдъхновена от немската джипка.

Терминът изцяло нов автомобил би бил леко преувеличение тук, тъй като моделът ще използва архитектурата CMP, която вече е в основата на няколко модела от семейството Stellantis. Mokka е сред тях, заедно с Peugeot 2008, Citroen C4 и DS3 Crossback. Всички тези модели са скорошни на пазара, така че това тестово превозно средство вероятно не е за нито една от тези марки.

Знаем, че в света на FIAT се говори за нов субкомпакт, използващ споделена платформа. Наименованието Uno обслужва марката повече от три десетилетия, като приключи мисията си съвсем наскоро с Novo Uno в Южна Америка. С оглед на това, че названието в момента е свободно, някои анализатори прогнозират завръщането му под формата на нов кросоувър.

Интересното е, че по неофициална информация Uno ще замени Punto в моделната гама на фирмата. С други думи, джипката ще се позиционира над 500X и ще играе ролята на компактен семеен автомобил от C-сегмента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт