728 x 90

Mansory с впечатляващ тунинг пакет за Ferrari Portofino

  Mansory пуска тунинг пакет за Portofino M, който впечатлява както визуално, така и технически. Нека започнем с промените в дизайна. Ferrari получава бодикит, изработен от много модерния в момента материал „forged carbon“ (кован карбон), който се състои от множество отделни компоненти. В предната част виждаме изтеглен нагоре в средата сплитер, който завършва с моделирано крило

  Mansory пуска тунинг пакет за Portofino M, който впечатлява както визуално, така и технически.

  Нека започнем с промените в дизайна. Ferrari получава бодикит, изработен от много модерния в момента материал „forged carbon“ (кован карбон), който се състои от множество отделни компоненти. В предната част виждаме изтеглен нагоре в средата сплитер, който завършва с моделирано крило отстрани и е допълнен от още два въздушни дефлектора. Отворите за въздух в престилката са с нови ръбове. Капакът на двигателя вече има по-големи въздухоотводи; Mansory е преработил и тези в предните калници.

  За да намали теглото, Mansory заменя стандартния метален покрив на Ferrari Portofino M с аналог, изработен от „кован карбон“. В задната част на праговете има малки крилца, които се борят за внимание върху страничните части, точно както модифицираните корпуси на страничните огледала и дръжките на вратите, изработени от „кован карбон“. В задната част има нов спойлер в края на капака на багажника, карбонови бленди за светлините и вложка за престилката, включваща дифузор. За визуално открояване всяка от частите на автомобила на снимката има жълта подчертаваща линия.  В Mansory не са си губили времето напразно и при тунинга на двигателя. Мощността на 3,9-литровия битурбо V8 се увеличава от 620 на 800 к.с. В същото време максималният въртящ момент нараства от 760 на 950 нютонметра. Тунерът постига допълнителната мощност чрез дълбоко модифицирана електроника на двигателя и собствена изпускателна система с нов низходящ тръбопровод и 200-клетъчен спортен катализатор, както и два черни двойни ауспуха. По отношение на динамиката това означава, че автомобилът вече ускорява от нула до 100 км/ч за 2,9 вместо за 3,45 секунди; максималната скорост е повишена от над 320 км/ч на 335 км/ч.

  Интериорът на Ferrari е облицован с мека кожа, която възпроизвежда цветовата гама на екстериора: черно с акцентиращи шевове, бродерии и превключватели в жълто. Дори предпазните колани са в този цвят и носят логото и надписа Mansory. Погледа привличат бутоните, с които може да се управлява трансмисията с два съединителя: техните външни пръстени образуват италианския трикольор в зелено, бяло и червено. Кожена облицовка за волана и постелки за пода с жълт кант завършват промяната в интериора на Portofino M.

  Това не е първата тунинг програма за кабриолета със сгъваем покрив на Ferrari, която Mansory добавя към своето портфолио. През пролетта на 2021 г. компанията от района на планината Фихтел в Северна Бавария вече беше съставила пакет за Portofino без М (което означава modificata, т.е. променен, и маркира фейслифта на модела от 2021 г.), който обаче съдържаше значително по-малка мощност, а именно „само“ 720 к.с.

  Източник: AMS.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *