728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Ferrari отваря официален шоурум в България през февруари 2021 г.!

В комплекса ще се предлагат употребявани автомобили на марката, но освен това ще могат да бъдат поръчвани и чисто нови модели.

Малък автомобилен пазар, какъвто е българският, рядко привлича вниманието на екзотичните автомобилни марки. Въпреки това, Ferrari се готви да стъпи на нашия пазар с първия си официален шоурум в България.

По предварителни данни, съобщени от DizzyRiders, това трябва да се случи през февруари месец догодина. Към момента дилърството е в процес на изграждане и подготовка, като след това предстои одобрение от страна на италианците.

В комплекса ще се предлагат употребявани автомобили на марката, но освен това ще могат да бъдат поръчвани и чисто нови модели. Предвижда се сервиз за до четири коли, като предаването на автомобила ще става чрез директно влизане с него направо в шоурума.

Шоурумът ще се намира в София, на бул. Христофор Колумб 43.

С навлизането си на родния пазар Ferrari ще е една от наистина малкото екзотични марки, които са представени в България. Освен италианците, Rolls-Royce, Maserati и Porsche са сред другите супер брандове, които търгуват с автомобили у нас.

Най-новият шосеен модел на Ferrari бе показан в края на миналата година. Roma е изградена върху основата на кабриолета Portofino, а дизайнът на е изпълнен в ретро стил и с нещо напомня Daytona.

Прочети още:
Напук на световните тенденции: продажбите на електромобили в България спадат

Дължината на спортния автомобил съставлява 4656 мм, широчината – 1974 мм, а височината – 1301 милиметра. Размерът на колесната база е равен на 2670 милиметра.

Roma е задвижван от 3.9-литров турбо V8 бензинов двигател. Мощността на агрегата е 620 к.с. при 760 Нм въртящ момент. Двигателят работи във връзка с осемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *