728 x 90

Защо това Ferrari е незаконно в Германия?

  Заради хитростта на собственика си, това наглед стандартно Ferrari 360 Modena не можеше да се движи по германските пътища! На 24 март 2023 г. червеното Ferrari 360 Modena се движи по магистрала A2 в посока Хановер. Открояващ се автомобил – както решават и служители на звено за митнически контрол. Ferrari от Великобритания Те придружават въпросното

  Заради хитростта на собственика си, това наглед стандартно Ferrari 360 Modena не можеше да се движи по германските пътища!

  На 24 март 2023 г. червеното Ferrari 360 Modena се движи по магистрала A2 в посока Хановер. Открояващ се автомобил – както решават и служители на звено за митнически контрол.

  Ferrari от Великобритания

  Те придружават въпросното Ferrari до паркинга в Шчечин (на горната снимка), но не за да изразят възхищението си от спортния автомобил, проектиран от Pininfarina. Вместо това екипът на патрулната кола на главната митница в Билефелд по-скоро е на мнение, че италианската спортна машина може да не е съвсем законно по германските пътища.

  При проверката съмнението се потвърждава. 44-годишният водач, който пътува сам, не успява да представи необходимите за внос в Германия митнически документи. Германецът заявява, че е превозвач на автокъща от община Целе и че е получил автомобила в Лондон. „Според представена фактура Ferrari от 1999 г. е закупено във Великобритания за 80 000 евро“, каза Ралф Вагенфелд, говорител на главната митническа служба в Билефелд.

  Солено допълнително плащане

  Митниците образуват наказателно производство срещу шофьора по подозрение за укриване на данъци. В края на краищата му е позволено да продължи пътя си – срещу заплащане на вносни мита от почти 25 000 евро. Главната митническа служба в Мюнстер сега провежда допълнителни разследвания.

  Ferrari 360 (модел F131, вижте снимките в галерията) се произвежда от 1999 до 2004 г. и е един от най-продаваните италиански спортни автомобили. Доставят се три версии на каросерията – купе, спайдър и рядко купе с люк. Задвижван от централно разположен V8 двигател с работен обем 3,6 литра, автомобилът развива 400 к.с. Той ускорява от нула до 100 км/ч за 4,5 секунди и достига максимална скорост от 296 км/ч. Навремето моделът е струвал около 130 000 евро.

  Заключение

  Просто купувате Ferrari 360 Modena във Великобритания и след това елегантно пътувате до Германия? Не става. Правилното обмитяване е част от процеса, както шофьорът на Ferrari е бил принуден да узнае на собствен гръб. Сега той ще трябва да отговаря за укриване на данъци, а за автокъщата сделката вече няма да е толкова изгодна.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт