728 x 90

Официално: Алонсо заменя Фетел в Aston Martin

ston Martin разби на пух и прах всички предположения за развитието на пазара на пилотите във Формула 1, след като обяви официално днес, че Фернандо Алонсо ще замени Себастиан Фетел. Договорът на двукратния шампион е „многогодишен“ и представлява „ясна заявка за намеренията на организацията, която е ангажирана с развитието на отбор от Формула 1, способен

ston Martin разби на пух и прах всички предположения за развитието на пазара на пилотите във Формула 1, след като обяви официално днес, че Фернандо Алонсо ще замени Себастиан Фетел. Договорът на двукратния шампион е „многогодишен“ и представлява „ясна заявка за намеренията на организацията, която е ангажирана с развитието на отбор от Формула 1, способен да печели“.

„Никой друг отбор във Формула 1 днес няма толкова ясна визия и абсолютна всеотдайност по пътя към победата и това е страшно вълнуваща възможност за мен“, коментира Алонсо в официалното съобщение на Aston Martin.  “Все още мечтая за победи, имам амбиция да се боря в челото и искам да съм част от организация, която иска да се учи, развива и да успее.“ 

Прочети още:
Porsche купува 50% от Red Bull, немците готвят завръщане във Формула 1

Лорънс Строл инвестира огромни ресурси в развитието на своя тим, включително и в осъвременяването на базата в Силвърстоун. Канадският бизнесмен стартира петгодишен план по пътя към спечелването на световната титла, но привличането на Фернандо Алонсо е меко казано изненадващо, особено на фона на разочароващите резултати на Aston Martin. В момента британският тим заема предпоследна позиция в шампионата на кострукторите със скромния актив от 20 точки.

Освободеното от Фернандо Алонсо титулярно място в Alpine вероятно ще бъде заето от Оскар Пиастри, който в момента е трети и резервен пилот на французите.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *