728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Всички пътища в страната са отворени

В област Смолян снежната покривка е над 35 сантиметра.

Всички пътища в страната са отворени за движение за леките автомобили и са проходими при зимни условия, обявиха от АПИ. Ограничен е трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 т. и преминаването с ремаркета и полуремаркета през прохода „Превала“, по път II-37 Батак – Доспат и по път III-866 Девин – Михалково.

В област Смолян снежната покривка е над 35 сантиметра. Затворен за МПС над 12 тона e „Троянски“ проход.

560 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Настилките и съоръженията се третират срещу заледяване и хлъзгавост, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите фирми е в 24-часов работен режим.

Днес в 9 области в Югозападна и Южна България – Перник, София-град, Софийска област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, е определен жълт код за потенциално опасно време за ниски температури, които създават условия за поледици и хлъзгавост.

Обработката на настилките продължава, тъй като заради ниските температури особено в усойните места и по съоръженията има предпоставки за хлъзгавост и заледяване.

Прочети още:
8 чисто нови електробуси тръгнаха по линия 6 в София

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *