728 x 90

Спипаха цивилни коли, работещи като таксита чрез приложение в София

МВР, ИААА и НАП предприеха съвместни действия срещу нерегламентирани таксиметрови превози в София. Акцията е осъществена чрез използването на схемата „таен клиент“. В акцията участват екипи на Главна дирекция „Национална полиция“, Икономическа полиция, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. Във фокуса им са незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в

МВР, ИААА и НАП предприеха съвместни действия срещу нерегламентирани таксиметрови превози в София. Акцията е осъществена чрез използването на схемата „таен клиент“.

В акцията участват екипи на Главна дирекция „Национална полиция“, Икономическа полиция, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ и Националната агенция за приходите. Във фокуса им са незаконни действия през мобилно приложение, което работи основно в големите градове на страната и предлага широк спектър от транспортни услуги, в това число и таксиметров превоз на пътници.

Прочети още:
Планира се ремонт на 4 участъка в област Смолян, засегнати от наводнения през 2021 г.

Проверките са реализирани на три локации в столицата. Установено е, че водачите работят с личните си автомобили, не издават платежни документи и нямат лиценз за извършването на превоз на пътници срещу заплащане.

При акцията са установени трима водачи, които са извършили нерегламентиран превоз на пътници с леки автомобили. Водачите са санкционирани, а превозните средства са спрени от движение, като са свалени номерата и са иззети документите на автомобилите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *