728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

7 Lambo Urus, 4 Ferrari Portofino и куп други екзотики са регистрирани у нас през 2021 г.

Въпреки продължаващата финансова криза резултат от глобалната пандемия, пазарът на нови автомобили в България постепенно се възстановява. Това касае не само новите автомобили, но и употребяваните такива. От началото на годината досега в страната са регистрирани 126 207 употребявани леки автомобила, като доминираща марка на вторичния пазар остава Volkswagen. Въпреки известните размествания в класирането, в

Въпреки продължаващата финансова криза резултат от глобалната пандемия, пазарът на нови автомобили в България постепенно се възстановява. Това касае не само новите автомобили, но и употребяваните такива.

От началото на годината досега в страната са регистрирани 126 207 употребявани леки автомобила, като доминираща марка на вторичния пазар остава Volkswagen. Въпреки известните размествания в класирането, в Топ 10 място намират и други масови брандове, като Peugeot, Opel и Ford. Изненадващо или не, премиум марки като Audi, BMW и Mercedes-Benz пък имат запазено място в Топ 5.

Интересна е и картината по отношение на екзотичните превозни средства. В България по традиция се внасят немалко много скъпи и луксозни коли, а 2021 година не прави изключение с импортираните до момента 7 екземпляра Lamborghini Urus, 5 Lamborghini Huracan, 4 Ferrari FF, 4 Ferrari Portofino, 2 Ferrari F8 Tributо, 4 Audi R8, 3 Porsche 911 GT3, по един McLaren MP4 12C и 570С и други.

Прочети още:
Защо сега чакаме повече за доставка на нова кола?

От статистиката с интерес разбираме, че три бройки BMW i8 също са били внесени в България, а два са новорегистрираните автомобила Rolls-Royce Phantom. С любопитство можем да отбележим и двете бройки Trabant, пристигнали в страната ни от началото на годината, а определено приза за най-екзотична машина отива при екземпляр DMC DeLorean, внесен тази пролет.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *