728 x 90

Търсите работа при Илон Мъск? Подгответе се за интервю с част от въпросите

Различните компании, собственост или управлявани от Илон Мъск, са сред най-желаните работодатели на глобалния пазар. Такива например са Tesla и Space X, където се подвизават хиляди таланти и безброй страни от целия свят. Ако и вие някога сте искали да работите за един от визионерите на нашето време, то със сигурност е добре да се

Различните компании, собственост или управлявани от Илон Мъск, са сред най-желаните работодатели на глобалния пазар. Такива например са Tesla и Space X, където се подвизават хиляди таланти и безброй страни от целия свят.

Ако и вие някога сте искали да работите за един от визионерите на нашето време, то със сигурност е добре да се подготвите. Как? Като се осведомите за част от въпросите, които се задават на интервюта за работа към компании на Мъск.

Сайтът на bTV Бизнес Новините публикува три от най-често срещаните въпроси на тези интервюта. Въпросите са логически и по-скоро целят да видят до каква степен кандидатът е готов да решава реални задачи, свързани с работния процес.

1. Вие стоите на повърхността на Земята. Тръгвате на север и вървите 9 мили (14,48 км) по права линия. След кратка почивка отново тръгвате на север и извървявате още 9 мили по права линия. Къде се намирате?

2. Вие стоите на повърхността на Земята. Вървите 9 мили на север, 10 мили на запад, 10 мили на юг и след това 10 мили на изток. Къде се намирате? (Забележка: в този въпрос няма уловка, тъй като Земята е сферична, почти всички отправни точки няма да ви върнат там, откъдето сте тръгнали.)

Прочети още:
Продават уникално Ferrari F40 Competizione с 1000 к.с.

3. В историята на Жул Верн в романа „Около света за 80 дни“ Филеас Фог напуска Лондон на 2 октомври 1872 г. Той пътува през Египет, Индия, Япония, САЩ. Както показва заглавието на книгата, пътуването му отнема 80 дни. В кой ден се връща в Лондон? (Забележка: 80-ят ден след 2 октомври е 21 декември.)

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *