728 x 90

Французи спечелиха „ЕКО 24 часа на България“ в дъждовно и оспорвано състезание

В Gold категорията първото място спечели българският тим VZ Intercom, в който карат трима българи и трима италианци.

През изминалия уикенд картинг пистата в Хасково бе домакин на втория кръг от Европейския шампионат по ендурънс. „ЕКО 24 часа на България“ събра над 220 участници, разпределени в 40 отбора, които въпреки тежките атмосферни условия оцеляха до финала.

Състезанието започна на суха писта и още в самото начало рекордните времена паднаха под 52 секунди. Два часа и половина след началото на състезанието обаче започна да вали и на пистата настана истински хаос, което наложи излизането на сейфи кара и принуди организаторите да сменят преждевременно посоката на движение.

Френският тим MRK Pro, който спечели предишните три издания на надпреварата, видимо губеше време на мократа писта и изпусна битката за първото място, която се водеше между словенците от Young and Wild и Selestat Kart Indoor. На финала французите, за които кара българинът Георги Ванков, завършиха само с обиколка преднина при 1178 за цялата дистанция. MRK Pro допълни челната тройка. 

В Gold категорията първото място спечели българският тим VZ Intercom, в който карат трима българи и трима италианци, следван от швейцарците EIRIZ Racing Sport и българите от LDM. Най-силният роден екипаж бе KEB Racing, който завърши девети в общото подреждане.

Звездният тим на „ЕКО 24 часа на България“ отново провокира най-голям интерес, но за разлика от миналата година прекара по-голяма час от надпреварата, борейки се с тежките атмосферни условия. Това бе и причината професионалистът Калоян Върбицаилиев да изкара над шест часа на пистата, но страхотно впечатление направи актьорът Наум Шопов, който през цялото време даваше конкуренти времена независимо от хлъзгавата писта.

Още по-впечатляващо бе представянето на „ЕКО и приятели“, които завършиха 34-и в общото подреждане. Благодарение на добрата стратегия аматьорският тим, подкрепян директно от спонсора на състезанието, се бореше за място в топ 20 в първите дванайсет часа.

За поредна година организаторите подкрепиха благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и предоставиха част от таксите за участие в състезанието за неговото лечение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *