728 x 90

eBay стартира програма за развитие на търговията с авто части в България

Програмата ще обхване всички добри практики на платформата – от създаването на акаунт и качването на артикулите от инвентара до използването на инструментите за привличане на нови клиенти.

eBay създава цялостна програма за развитие на българските малки и средни предприятия, които продават автомобилни части и аксесоари. Тя включва нова обучителна програма на eBay – Академия за търговци на авто и мото части и аксесоари, както и инициатива за ексклузивна подкрепа eBay Growth. Проектът е насочен към популяризиране на българските търговци на авточасти и аксесоари сред близо 150 млн. купувачи от 190 държави, както и към осигуряване на най-добрите условия за продажби на търговците от България.

Академията за търговци на авто и мото части и аксесоари е уникална обучителна програма, разработена специално за българския пазар. Тя се състои от 5 онлайн сесии, водени от Стефан Ташев, посланик на eBay в България и ветеран в продажбите на eBay. Програмата ще обхване всички добри практики на платформата – от създаването на акаунт и качването на артикулите от инвентара до използването на инструментите за привличане на нови клиенти.

Класиралите се за участие в програмата бизнеси, търгуващи с авточасти и аксесоари, ще получат достъп до ексклузивен набор от предимства:

  • Изчерпателна програма за обучение на български език с посланика на eBay
  • Персонализиран бизнес план и инструменти за разрастване на бизнеса в световен мащаб
  • Специални решения в помощ на търговците на авточасти и аксесоари за автоматично създаване и качване на пълен продуктов каталог в eBay
  • Сертификат за завършване на програмата на eBay
  • Освен това участниците могат да получат персонализирани съвети от екипа на eBay за развитие на бизнеса си и безплатен абонамент за магазин в eBay.


За да се възползват от предимствата на Академията, търговците е необходимо да:

  • Разполагат със 150+ артикула от категорията „Авточасти и аксесоари“ за продажба
  • Да попълнят формуляра за участие на сайта
  • Да посетят всички лекции и да завършат успешно обучението

Броят на местата е ограничен и eBay си запазва правото да избира участници за програмата.

Категорията „Автомобилни части и аксесоари“ е една от най-силно развитите в eBay – през последната година обемът ѝ е нараснал с почти 30% на бързо развиващите се пазари. Този огромен ръст се дължи на факта, че автомобилната индустрия беше силно засегната от настоящия глобален недостиг на полупроводници, който оказа влияние върху цените на автомобилите. През 2022 г. цените на новите автомобили се повишиха с 12%, а на употребяваните – с повече от 40%. Сега за потребителите е по-изгодно да ремонтират автомобилите си и да купуват необходимите за целта части от търговските платформи. По данни на eBay всяка секунда в САЩ се купуват по три автомобилни части, а в Обединеното кралство и Германия – по една автомобилна част. С нарастващото търсене на автомобилни части сега е най-подходящият момент за търговците в този сегмент да изпробват нови канали за търговия и да се присъединят към онлайн платформите, за да достигнат до нови клиенти. За да подкрепи малките и средните предприятия, eBay предоставя безплатни пакетни оферти за нови продавачи, които им помагат да представят продуктите си, да привлекат нови клиенти и да развият бизнеса си.

На фирмите, които не отговарят на условията за участие в Академията, eBay предоставя възможност да се присъединят към инициатива за ексклузивна подкрепа eBay Growth, планирана за половин година. Търговците, които се регистрират в платформата за първи път и решат да предлагат за продажба повече от 150 различни артикула, могат да получат помощта на мениджър за лично развитие на eBay в рамките на следващата година, безплатен абонамент за Premium ниво на eBay Store за 3 месеца и услуга за автоматично качване на обяви.

Повече информация и насоки за желаещите да се включат в eBay Академия за търговци на авто и мото части и аксесоари, както и за инициативата за ексклузивна подкрепа на малкия и среден бизнес, може да откриете на уебсайта на платформата и в официалната ѝ Facebook страница.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *