728 x 90

DS 7 получи променено име, освежен дизайн и мотор с 360 к.с.

Моделът беше показан за първи път през 2017 година, а сега е доработен визуално, но и технологично.

DS 7 – флагманът в SUV гамата на френската фирма, получи фейслифт. Моделът беше показан за първи път през 2017 година, а сега е доработен визуално, но и технологично.

Напълно новата предна част се откроява с изострени линии, определящи и осигуряващи баланса между отделните функции. Благодарение на тясното сътрудничество между екипа на DS DESIGN STUDIO PARIS и производствените експерти от завода в Мюлуз (Франция), бе свършена много конкретна работа, довела до изключителни резултати по отношение на качеството и солидността на изпълнението.

Светлинната графика бележи развитие и демонстрира още по-изразителни черти. Комбинацията от новите, по-тесни форми на фаровете при системата DS PIXEL LED VISION 3.0 и „светлинният воал” на дневните светлини DS LIGHT VEIL е извънредно хармонична и изпълнена в духа на висшата мода.

По-тесните, стъпаловидни задни LED светлини с визуален ефект на „завихряне” също са получили ново оформление с тъмно метално покритие, което подчертава уникалното излъчване на новия DS 7. Капакът на багажника и емблемата са обновени с по-отчетливи линии, докато досегашният надпис „CROSSBACK“ е заменен от „DS AUTOMOBILES“, който подчертава по-широката визуално задна част на новия DS 7.

Подобно на най-големите парижки модни къщи, DS Automobiles обръща особено внимание на подбора на материали и на начините за тяхната обработка. С помощта на тапицериите и облицовките във вътрешното пространство на новия DS 7 беше създадена атмосфера, която да прави различно и неповторимо всяко пътуване.

Изключителното ниво на лукс и изтънченост при новия DS 7 OPERA личи в тапицериите от фина кожа напа, предлагани в две разцветки – Basalt Black и Pearl Grey. Облицовките от тази естествена материя с най-високо качество покриват обширни площи от интериора и придават естествени изискани щрихи към луксозното излъчване.

Новите облицовки с драпиран ефект на арматурното табло и панелите на вратите при изпълнението с кожена тапицерия напа не използват шевове и съединения, запазвайки усещането и външния вид на естествената кожа. Ефектът на естествената повърхност е засилен допълнително чрез релефно щамповане с мотиви, напомнящи светлинната графика на DS LIGHT VEIL.

Прочети още:
Новото Porsche 911 GT3 RS ще дебютира на 17 август

В качеството си на мултиенергийната марка с най-ниски нива на емисиите на CO2 в Европа през последните две години и на многократен шампион във Formula E, DS Automobiles бе решена да предложи новия DS 7 с възможност за избор на няколко вида задвижване, сред които и гама от три plug-in хибридни системи с мощност 225, 300 и 360 к.с. Новият DS 7 E-TENSE 225 използва бензинов двигател PureTech 180 и електродвигател с мощност 110 к.с., съчетан с осемстепенна автоматична предавателна кутия и предно предаване.

Новите DS 7 E-TENSE 4×4 300 и DS 7 E-TENSE 4×4 360 на свой ред използват система за двойно предаване, двигател PureTech 200 и тягови електродвигатели с мощност 110 и 112 к.с. на предния и на задния мост. Моделът 360 се отличава и със специални настройки, дело на специалистите на DS PERFORMANCE.

Новата акумулаторна батерия с капацитет 14,4 кВтч дава възможност за изминаване на пробег до 65 километра с нулеви емисии в условията на смесен WLTP цикъл и до 82 километра в градски цикъл. Времето за зареждане на батерията със зарядно устройство с мощност 7,4 кВт е около два часа.

Гамата на новия модел включва и двигателя 130 BlueHDi, а на пазарите извън Европа ще се предлагат и версии с бензинови двигатели PureTech с мощност 130, 215 и 225 к.с.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *