728 x 90

Съдят де Врийс заради заем

  Ник де Врийс, който спечели титлата в седмия сезон на Формула 1 и направи буквално невъзможното, за да стигне до титулярното място в екипа на AlphaTauri тази година, ще се изправи пред съда заради заем от 2018 година. Според нидерландския вестник FD де Врийс е получил 250 000 евро от компанията на Йерун Схотхортс Investrand,

  Ник де Врийс, който спечели титлата в седмия сезон на Формула 1 и направи буквално невъзможното, за да стигне до титулярното място в екипа на AlphaTauri тази година, ще се изправи пред съда заради заем от 2018 година.

  Според нидерландския вестник FD де Врийс е получил 250 000 евро от компанията на Йерун Схотхортс Investrand, за да си осигури пилотското място в Prema през 2018 г., сезон преди да се пребори за шампионското отличие в поддържащите серии.

  Споразумението между двете страни е включвало три процента лихва, както и отчисление от евентуалните бъдещи приходи. В него обаче е записано също, че ако до 2022 г. нидерландецът не кара във Формула 1, заемът ще бъде опростен.

  Схотхосрт твърди пред съда, че де Врийс не е предоставил необходимата информация за приходите и договорите си по време на периода, за който е бил сключен контракта по заема.

  Същевременно в иска на нидерландския бизнесмен се оспорва и ролята му на резервен и тестови пилот на Mercedes, която му позволи да кара за  Williams на „Монца“ миналата година.

  Според Схотхосрт това означава, че през 2022 г. де Врийс реално е бил пилот във Формула 1, съответно и 50% от приходите му е трябвало да бъдат отчислявани в полза на Investrand, както е записано в договора.

  Прочети още:
  Porsche вече не гледа към Формула 1

  „На първо място искам да кажа, че е фантастично, че Ник има успехи във Формула 1 и че на старта на нидерландската Гран при през август ще имаме двама сънародници на решетката“, коментира Схотхорст в изявлението за местната преса.

  „Инвестирахме в кариерата на Ник в ключов момент и то когато никой друг не искаше да го направи. Наясно сме колко различни интерпретации може да има на това споразумение, което двете страни подписахме преди време.“

  „Случват се подобни неща, но за съжаление нямахме избор освен да внесем случая в съда. Предпочитахме да решим спора по друг начин, но това не променя факта, че като истински моторспорт фен желая на Ник успех по време на кариерата му във Формула 1.“

  Според De Telegraaf де Врийс е предложил на Схотхорст посредством адвоката си да изплати цялата главница, но инвеститорът не е приел офертата. Ситуацията вероятно се е усложнила допълнително и от нежеланието на пилота Схотхорст да стане негов мениджър.

  Очаква се съдът в Амстердам да се произнесе в началото на февруари.

  Източник: ams.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт