728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

На сватба в Дагестан – блъскащи се мерцедеси за място зад булката (видео)

Сватбените обичаи в отделните региони на света са доста различни. Някъде обичат да разбиват врати, за да крадат булки. На други места „подкупват“ родителите на булката, за да я дадат. А на други пък блъскат скъпи коли, за да си заслужат място зад колата на младоженците. Последната традиция е доста зрелищна за гледане. Както можете

Сватбените обичаи в отделните региони на света са доста различни. Някъде обичат да разбиват врати, за да крадат булки. На други места „подкупват“ родителите на булката, за да я дадат. А на други пък блъскат скъпи коли, за да си заслужат място зад колата на младоженците.

Последната традиция е доста зрелищна за гледане. Както можете да видите във видеото по-долу, подобно нещо се случва в Задкавказието. По-точно, доколкото разбрахме след кратко проучване, клипчето е заснето в Дагестан.

Правилата са прости. Всеки може да блъска останалите коли по какъвто начин прецени, стига да успее да завземе мястото зад автомобила на булката. В случая в действие се включват черен Mercedes-Benz G-Class и сив ML-Class, които се борят за място зад бял Rolls-Royce.

Прочети още:
Да получиш безплатна работеща кола заради... изтощен акумулатор

Както ще видите във втората половина на видеото, понякога играта загрубява. Сивият джип откровено се засилва и блъска странично отзад черната G-класа. Представете си уличен бой, но с коли.

Движещите се в близост до двата всъдехода по-малки коли, включително няколко лади, изглежда нямат смелостта да се включат в обичая. А и честно казано, надали имат необходимата маса и здравина на купето.

Както съобщава Wikipedia, в Дагестан съжителстват хора, принадлежащи към десетки етноси. Най-много са аварците, даргинците, кумиките и лезгинците, които общо възлизат на около 75 процента от цялото население на Дагестан.

Етническите руснаци са едва около 5 процента, но руският е официален език в републиката. Повечето етноси говорят на кавказки, тюркски или ирански езици. Мнозинството изповядват исляма, има и християни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget