Има ли спекула с цената на най-евтината електрическа кола в Европа?

Dacia Spring буквално прави революция на пазара на чисто нови електрически автомобили в Европа, превръщайки се в най-продавания електромобил във Франция и най-продавания нов автомобил изобщо в Румъния за ноември 2021 година. Изглежда търсенето е толкова високо, че е напълно възможна появата на спекуланти, които търсят бързи пари. Бърза справка в сайтовете за продажба на

Dacia Spring буквално прави революция на пазара на чисто нови електрически автомобили в Европа, превръщайки се в най-продавания електромобил във Франция и най-продавания нов автомобил изобщо в Румъния за ноември 2021 година. Изглежда търсенето е толкова високо, че е напълно възможна появата на спекуланти, които търсят бързи пари.

Бърза справка в сайтовете за продажба на употребявани коли в България показва, че вече могат да бъдат намерени екземпляри на Spring на вторичния пазар у нас. В Пловдив, например, се продава на практика чисто нов Spring срещу 38 500 лева с регистация, като тази цена е с 2000 лева по-висока от най-високата цена на машината като чисто нова от дилърите на марката.

Далеч по-интересна обаче изглежда ситуацията в Германия. Сайтът Mobile.de изкарва сравнително много резултати при търсене на Spring, като цените варират от 11 950 евро до сериозните 23 850 евро. На почти всики обяви обаче присъства период на изчакване от между 4 и 6 месеца за доставка, а цените са по-високи от тези при официалните дилъри. В някои обяви открихме дори дата за доставка за лятото на 2026 година и то отново при цени по-високи от тези на Dacia.

Прочети още:
БГ пазар: Продават Mazda 626 от 1985 година в напълно оригинално състояние за 6500 лева

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *