728 x 90

Dacia: Spring е най-продаваният електромобил в България

Renault и Dacia разпространиха съобщение до медиите, в което говорят за пазарните си резултати през първото полугодие на 2022 година. Информацията не е изцяло детайлна по отношение на точните бройки регистрации на отделните модели, но като сентенция определено се откроява твърдението на Dacia, че Spring е най-продаваният нов електромобил в България. Ето какво обясняват румънците

Renault и Dacia разпространиха съобщение до медиите, в което говорят за пазарните си резултати през първото полугодие на 2022 година. Информацията не е изцяло детайлна по отношение на точните бройки регистрации на отделните модели, но като сентенция определено се откроява твърдението на Dacia, че Spring е най-продаваният нов електромобил в България.

Ето какво обясняват румънците в съобщението до медиите:

„Лансиран през 2021 г., първият електромобил на Dacia – Spring затвърждава амбицията си да предостави електрическа мобилност на възможно най-широка аудитория. Моделът получава заслужено одобрение и става най-продаваният електромобил на българския пазар.“

Друг модел на Dacia – чисто новият Jogger – пък отбелязва 185 продажби за три месеца от стъпването си на пазара. Комбито маркира първия път в историята, когато модел на фирмата се продава в C-сегмента на европейския пазар.

Продажбите на автомобили Renault в сегмент „С“ бележат ръст от над 150% спрямо първото полугодие на 2021 г. и възлизат на почти 30% от всички продажби на марката. Новият модел, който Renault представи в сегмента през 2021 г. – Arkana отбелязва широк интерес на локалния пазар, включително в своята E-Tech hybrid версия, която съставлява 19% от продажбите на автомобила.

Благодарение на почти напълно обновената си през 2021 г. лекотоварна гама и с 623 регистрации Renault Pro+ запазва лидерската си позиция на пазара.

Прочети още:
Колите втора ръка в България с ръст в цените до 50% за една година

Master остава най-продаваният автомобил в сегмента на средните ванове, а само година след лансирането си Express е новият лидер в сегмента на малките ванове.

Напълно обновеното Kangoo, възползващо се от уникалната иновация “Open Sesame by Renault” и отличено с наградата „Международен ван на годината“, и усъвършенстваният Trafic бележат ръст в продажбите си спрямо същия период на 2021 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *