728 x 90

Dacia пусна нова модифиация на Sandero: Stepway Extreme

  Във версията Extreme, която влиза в гамата като ново най-високо ниво на оборудване, Sandero Stepway изглежда още по-офроуд. Ето че Dacia стига до екстремизъм по отношение на оборудването. Extreme е името на новия вариант, който се предлага за моделите Spring, Duster, Jogger, а сега и за Sandero Stepway. Новият пакет има за цел да подчертае

  Във версията Extreme, която влиза в гамата като ново най-високо ниво на оборудване, Sandero Stepway изглежда още по-офроуд.

  Ето че Dacia стига до екстремизъм по отношение на оборудването. Extreme е името на новия вариант, който се предлага за моделите Spring, Duster, Jogger, а сега и за Sandero Stepway. Новият пакет има за цел да подчертае още повече ориентацията към движение сред природата. При Sandero Stepway вариантът Extreme е позициониран над досегашните нива на оборудване Essential и Expression и може да се комбинира с всички моторни варианти.


  Изглежда малко по-солиден

  Extreme версията на Sandero Stepway е изпълнена в кедровозелено. Контрастни акценти в меднокафяв цвят са добавени към страничните огледала, капачките на главините, предната престилка и логото на Dacia на задния капак. Надписът Stepway върху релсите на покрива също е завършен в меден цвят. Dacia иска „топографският“ декор по страничните части да бъде препратка към контурните линии на топографските карти. Десенът се намира върху долната лайстна на вратите и вертикалната лайстна на предните врати. Освен това Dacia оборудва Sandero Stepway с 16-цолови алуминиеви джанти, които блестят с черно лаково покритие.


  Въпреки че „outdoor“ означава навън пред вратата, Dacia е преработила и интериора на Extreme модела. Панелите на вратите, седалките и арматурното табло са с покрития от тъкан MicroCloud. Твърди се, че подобната на кадифе материя е изключително издръжлива и лесна за почистване. Декорации в цвят на мед върху облицовките на вратите и обграждащите ги решетки на вентилационната система добавят цветен щрих в кокпита. Релефно лого на Dacia краси облегалките на предните седалки. Каучуковите постелки за пода и лайстните на праговете на вратите на свой ред възприемат топографската шарка на каросерията.


  Електрониката осигурява малко повече сцепление

  Технологията на задвижване също е малко по-„outdoor“. Sandero Stepway във варианта Extreme е серийно въоръжен с функцията Extended Grip. С натискането на един бутон на централната конзола ESP и ASR се настройват така, че да контролират колелата независимо едно от друго и да подобрят сцеплението върху нестабилни повърхности.

  Както вече беше споменато, има възможност за избор между всички предлагани за модела задвижващи агрегати. Съответно гамата включва бензиновите двигатели TCe 90 CVT и TCe 110, както и във варианта с LPG TCe 100 ECO-G. Цените в Германия започват от 17 100 евро за версията с LPG. Малкият бензинов двигател се предлага от 18 100 евро, а по-мощната версия – но без CVT трансмисия – струва от 17 500 евро.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *