728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Ново лого за Dacia, ще се поставя на коли от 2022 г.

Още с обявяването на новата си стратегия в началото на 2021 г., Dacia заяви, че това е началото на нова глава в историята на марката! Нова глава, която днес е отразена в нови лого, емблема, цветове и терени… като в същото време Dacia остава вярна на произхода си. Въпреки че съставките зад успеха на марката

Още с обявяването на новата си стратегия в началото на 2021 г., Dacia заяви, че това е началото на нова глава в историята на марката! Нова глава, която днес е отразена в нови лого, емблема, цветове и терени… като в същото време Dacia остава вярна на произхода си. Въпреки че съставките зад успеха на марката остават същите, тя придобива ново усещане, което отразява нейните ценности: семплост, автентичност и здравина, винаги на справедлива цена.

Дени Ле Вот, главен изпълнителен директор Dacia, описва Dacia като „марката, която определя какво е от съществено значение в автомобилната индустрия“. Марка, която може да бъде едновременно „достъпна“ и „привлекателна“. Позицията на Dacia на пазара е все още също толкова уникална, колкото и в деня, в който е представена, и се очаква да расте през следващите години.

Обновяването на Dacia е въплътено от нейните нови лого и емблема, маркери на отличителна марка. Двата нови дизайнерски елемента са създадени с желанието да изразят същността на марката, ръководеща развитието й от самото начало.

Логото, основен елемент от новата визуална идентичност, излъчва усещане за здравина и стабилност. Формата на буквите е умишлено усъвършенствана – „D“ и „C“ са огледални изображения една на друга – и отразява прагматичното мислене на марката. Геометричните линии на логото придават усещане за механично движение на низа от букви.

Прочети още:
Lada Niva Bronto има климатик, подгрев на седалките и по-добра шумоизолация

Емблемата представя същността на логото, като обединява „D“ и „C“ в брънки на верига, сдвоени в здрава, сплотена връзка. Новата емблема на Dacia има мощна и смислена визия, която ще бъде лесно разпознаваема, дори отдалеч. Семпли и лесно разбираеми, тези два нови елемента отразяват здравината на автомобилите Dacia, качество, което продължава да е в услуга на милиони клиенти всеки ден.

Целият графичен дизайн е умишлено съкратен, като напомняне, че Dacia е марка, която се фокусира върху най-значимото. Всяка отделна част се съчетава с останалите, за да образува сплотено цяло, като същевременно създава нови възможности за повече дигитално съдържание.

Подобно на марката, която те представляват, елементите на графичния дизайн са здрави и гъвкави. Например: буквата „D“ във формата на стрелка в логото насочва погледа към вдъхновението за дизайна и намеква за усещане за движение, създадено от марка с поглед към бъдещето.

От юни 2021 г. новата идентичност на марка ще бъде въведена поетапно в различни комуникационни канали: сайтове на марката, реклама, брошури… Търговските обекти на Dacia постепенно ще преминат към новата идентичност от началото на 2022 г., а автомобилите ще възприемат новите лого и емблема от втората половина на 2022 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *