728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Бившият главен дизайнер на Aston Martin поема дизайна в Dacia и Lada

Майлс Нюрнбергер ще се присъедини към бизнес звено Dacia и Lada на Renault Group като дизайн директор от 1 септември 2021. Той се става член на управителния съвет под ръководството на Дени Ле Вот, главен изпълнителен директор на Dacia и Lada. Майлс ще отговаря пред Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент Корпоративен дизайн и член

Майлс Нюрнбергер ще се присъедини към бизнес звено Dacia и Lada на Renault Group като дизайн директор от 1 септември 2021. Той се става член на управителния съвет под ръководството на Дени Ле Вот, главен изпълнителен директор на Dacia и Lada. Майлс ще отговаря пред Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на управителния съвет на Renault Group.

Дени Ле Вот заяви във връзка с назначението, “Вълнуваме се да присъединим Майлс към екипа си, тъй като дизайнът е важна част от стратегията на Dacia.  С новата Dacia Sandero демонстрирахме, че можем да бъдем атрактивни, докато в същото време се фокусираме над значимото.“

“Щастливи сме да приветстваме Майлс Нюрнбергер в екипа си в такова вълнуващо време за марката Dacia. Майлс е известен дизайнер, който е вдъхновил много хора с работата си в Aston Martin. Неговите опит и страст в създаването на силен бранд чрез дизайн ще бъдат голямо предимство за Dacia и ще помогнат да подготвим Dacia за бъдещето”, отбеляза Лоранс ван ден Акер.

Майлс Нюрнбергер се присъединява към Aston Martin през 2008, където отговаря за екстериорния дизайн като мениджър дизайн, а след това като творчески директор, преди да бъде назначен за дизайн директор на марката от 2018. Той отговаря за дизайна на DBX – първият SUV модел на марката – и проекта Valkyrie, както и за релансирането на електрическия бранд Lagonda, включително седана Vision и концептуалните SUV модели.

Прочети още:
Новият семеен модел на Dacia ще се казва Jogger

Преди да се присъедини към Aston Martin Lagonda, Майлс Нюрнбергер е част от екипа по екстериорен дизайн на Citroën. Първите му стъпки в света на автомобилния дизайн са в Lincoln, компания на Ford. Роден през 1976, в семейство, където изкуството, дизайна и автомобилите са на почит, Майлс завършва автомобилен дизайн в Coventry University през 1998. През 2009 е отличен с наградата Concorso d’eleganza Villa d’Este за концептуалния модел One-77.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *