728 x 90

Dacia Jogger вече и с 4-цилиндров хибрид и автоматична трансмисия

Между 17 и 23 октомври Dacia ще вземе участие на Автомобилен салон Париж в изложбения център Porte de Versailles. В зала 6 марката ще представи своите модели и вълнуващи нови разработки, както и чисто новия 4-цилиндров агрегат за Jogger. Двигателят 140 Hybrid за 7-местния автомобил ще бъде представен на щанда на Dacia като част от

Между 17 и 23 октомври Dacia ще вземе участие на Автомобилен салон Париж в изложбения център Porte de Versailles. В зала 6 марката ще представи своите модели и вълнуващи нови разработки, както и чисто новия 4-цилиндров агрегат за Jogger.

Двигателят 140 Hybrid за 7-местния автомобил ще бъде представен на щанда на Dacia като част от демонстрационен модел. Jogger ще стане първият хибриден автомобил на Dacia през следващата година. Агрегатът най-вероятно ще бъде идентичен с този на Renault Clio Hybrid, което означава 1.6-литров електрифициран мотор.

Максималната му мощност ще бъде 140 к.с., които ще достигат до предните колела посредством безстепенна CVT трансмисия. Засега все още няма обявени данни по отношение на разхода на гориво и пробега на ток, но Renault Clio Hybrid е сред най-икономичните малки автомобили на пазара с гардски разход на гориво под 5 литра на 100 километра.

Поръчките за Jogger Hybrid ще отворят в началото на 2023 г., а първите доставки ще започнат през пролетта на 2023 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт