728 x 90

Хибридната Dacia Jogger идва съвсем скоро на цена от 50 490 лева

овата модификация с хибридно задвижване се очаква съвсем скоро на цени от 50 490 лв. Dacia лансира своя предефиниран 7-местен семеен автомобил Jogger преди по-малко от година. Моделът вече жъне голям успех с над 83 000 поръчани и повече от 51 000 регистрирани автомобили. За по-малко от година Jogger се превърна във втория най-популярен автомобил

овата модификация с хибридно задвижване се очаква съвсем скоро на цени от 50 490 лв.

Dacia лансира своя предефиниран 7-местен семеен автомобил Jogger преди по-малко от година. Моделът вече жъне голям успех с над 83 000 поръчани и повече от 51 000 регистрирани автомобили. За по-малко от година Jogger се превърна във втория най-популярен автомобил сред частните клиенти в C-сегмента (изкл. SUV автомобили). Две трети от клиентите на Jogger са избрали експертния опит на Dacia в LPG задвижването с двигателя ECO-G 100. Нещо повече, две трети от клиентите са поръчали своите автомобили в най-високото ниво на оборудване. 55% от клиентите са избрали версията със седем места. И историята на успеха продължава – Jogger скоро ще разполага с двигател HYBRID 140, който включва автоматична трансмисия и скоростна кутия без съединител, за да спечели нови клиенти.

Dacia Jogger HYBRID 140 се очаква съвсем скоро в дилърската мрежа

DACIA JOGGER HYBRID 140 (RJI HEV) – PHASE 1 – NBI 2022

Jogger HYBRID 140 се очаква в дилърската мрежа от март 2023 г., а поръчки започват да се приемат от януари 2023 г.

Произвеждан в завода в Миовени, Румъния с помощта на експертизата на Renault Group, Jogger е първият модел на Dacia с хибридна технология и следователно допринася за електрифицирането на гамата на марката.

На цена от 50 490 лв. с ДДС Jogger е най-достъпният хибриден 7-местен автомобил на българския пазар.

Нов шистовосив цвят ще бъде представен при лансирането, допълвайки наличните 6 екстериорни цвята.

Jogger HYBRID 140 ще се хареса на семейства и клиенти, които търсят просторен мултифункционален автомобил, подходящ както за градския живот, така и за дейности на открито. Jogger разполага с технология, която повишава удоволствието от шофирането и осигурява отличен комфорт на борда на разумна цена.

Jogger HYBRID 140 е създаден и за клиенти, търсещи предимствата на шофирането на електрически автомобил – тишина, липса на вибрации, изцяло електрическо стартиране на двигателя и незабавен въртящ момент за мощно ускорение.

Dacia създава мултифункционален, универсален и достъпен семеен автомобил, предлагащ до седем места. Jogger съчетава дължината на комби автомобил с комфорта на автомобил за свободното време и характеристиките на SUV. Здрав и с добро пътно поведение, Jogger предлага отличен комфорт за всички пътници, дори за възрастни на третия ред.

Тази нова хибридна версия разполага с всички предимства на Jogger без никакви компромиси – без загуба на товарно пространство и със същия щедро пропорционален интериор. Доказателство за мултифункционалния характер на Dacia Jogger е фактът, че интегрирането на батерията за хибридния двигател е планирано от самото начало. Батерията е монтирана под пода на автомобила в отделението за резервно колело, където се поставя и LPG резервоарът за двигателя ECO-G 100.

Jogger HYBRID 140 разполага с автоматична скоростна кутия с „B режим“, който увеличава регенеративното спиране. Използването на този режим позволява повишено възстановяване на енергия, като същевременно повишава комфорта при шофиране в градски райони. Водачът може да намали използването на спирачния педал, което прави пътуването удобно както за него, така и за всички пътници.

Jogger HYBRID 140 разполага със специален 7-инчов инструментален панел с избор от 7 различни изгледа и съществена информация като ниво на заряд на тяговата батерия, оставащ пробег и енергиен поток. И за по-голям комфорт, в стандартното оборудване на Jogger HYBRID 140 са включени електрическа ръчна спирачка, както и висока конзола със затворено място за съхранение и подлакътник.

Изпитана хибридна задвижваща технология


Jogger бележи пристигането на хибридните двигатели в гамата на Dacia и предлага комбинирана мощност от 140 к.с., както и най-добрите нива на разход на гориво и CO2 емисии. Моделът използва технология, която е доказала своята ефективност и е станала широко призната в Renault Group, с четирицилиндров 1,6-литров бензинов двигател, осигуряващ 90 к.с., два електрически двигателя (двигател с 50 к.с. и стартер-генератор с високо напрежение) и автоматична електрическа скоростна кутия с четири предавки, свързани с двигателя с вътрешно горене и две предавки, свързани с електрическия мотор. Липсата на съединител в автомобила позволява на Dacia да интегрира тази комбинирана технология.

Регенеративното спиране, съчетано с високите нива на възстановяване на енергията на батерията от 1,2 кВч (230 V) и ефективността на автоматичната трансмисия, позволяват:

изцяло електрическо задвижване за 80% от градските пътувания;
до 40% по-голяма икономия на гориво в сравнение с двигател с вътрешно горене в градски цикъл.

Винаги електрическия старт на двигателя и автоматичната скоростна кутия правят Jogger удобен и лесен за шофиране, подобрявайки както удоволствието от шофирането, така и енергийната ефективност.

Батерията се презарежда при спиране или намаляване на скоростта, създавайки наистина неограничено хибридно изживяване. Jogger HYBRID 140 има пробег от над 900 км (по цикъл WLTP). Срокът на гаранция на батерията на Jogger HYBRID 140 е 8 години или 160 000 км.

Съвсем скоро ще имаме възможността да ви разкажем за впечатленията си на живо от хибридния Jogger – първите медийни тестове са насрочени за началото на месец февруари.

ILLUSTRATIONS TECHNIQUES DACIA JOGGER HYBRID 140 (RJI HEV) – PHASE 1 – NBI 2022

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *