728 x 90

Dacia Duster – два милиона бройки за 12 години

Тази година Dacia Duster отбелязва 2 милиона произведени броя, продадени в почти 60 държави. Това е десетилетна история, която инженерите, дизайнерите и особено клиентите ще помнят дълго, отбелязва марката в официален прес рилийз до медиите. Оригиналният Duster се появи през 2010 година, а в момента всъдехода е във второто си поколение. Наскоро беше подложен и

Тази година Dacia Duster отбелязва 2 милиона произведени броя, продадени в почти 60 държави. Това е десетилетна история, която инженерите, дизайнерите и особено клиентите ще помнят дълго, отбелязва марката в официален прес рилийз до медиите. Оригиналният Duster се появи през 2010 година, а в момента всъдехода е във второто си поколение. Наскоро беше подложен и на фейслифт.

Клиентите на Duster са много различни и това не е тайна, тъй като те са навсякъде по света. Те обаче имат едно общо нещо: възприемат значимите неща като начин на живот. Въпреки това, ето няколко любопитни факта, които може би не знаете.

  • В Обединеното кралство повечето купувачи на Duster са жени.
  • В Турция са най-младите купувачи на Duster (средна възраст 42 години), които са основно семейства (62% с деца).
  • 23% от хората във Франция, Германия, Обединеното кралство, Испания и Италия обичат разходките и планинския туризъм, 12% обичат колоезденето и 9% обичат да пътуват.
  • В същите тези пет държави 44% от клиентите живеят в селски райони, 30% в малки градове, 10% в средни/големи градове и 11% в крайградски зони.
  • Основните причини, поради които хората купуват автомобил Duster, са неговата цена (56%), неговият дизайн (20%) или от лоялност (16%).
Прочети още:
Mercedes е единствената луксозна марка от автомобилния сектор в топ 10  на Best Global Brands

След появата на Logan през 2004 г. втора бъдеща звезда на Dacia изгрява на автомобилната сцена през 2010 г. Емблематичен продукт за румънците, направил SUV автомобилите широко популярни и достъпни и поел по много пътища, от сибирския студ до мароканската пустиня. 4х4 модел със солиден вид, проектиран с мисъл за семействата, той е готов да се изправи пред всяко предизвикателство.

В момента Duster се сглобява в Питещ (Миовени).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *