728 x 90

Dacia Duster – два милиона бройки за 12 години

Тази година Dacia Duster отбелязва 2 милиона произведени броя, продадени в почти 60 държави. Това е десетилетна история, която инженерите, дизайнерите и особено клиентите ще помнят дълго, отбелязва марката в официален прес рилийз до медиите. Оригиналният Duster се появи през 2010 година, а в момента всъдехода е във второто си поколение. Наскоро беше подложен и

Тази година Dacia Duster отбелязва 2 милиона произведени броя, продадени в почти 60 държави. Това е десетилетна история, която инженерите, дизайнерите и особено клиентите ще помнят дълго, отбелязва марката в официален прес рилийз до медиите. Оригиналният Duster се появи през 2010 година, а в момента всъдехода е във второто си поколение. Наскоро беше подложен и на фейслифт.

Клиентите на Duster са много различни и това не е тайна, тъй като те са навсякъде по света. Те обаче имат едно общо нещо: възприемат значимите неща като начин на живот. Въпреки това, ето няколко любопитни факта, които може би не знаете.

  • В Обединеното кралство повечето купувачи на Duster са жени.
  • В Турция са най-младите купувачи на Duster (средна възраст 42 години), които са основно семейства (62% с деца).
  • 23% от хората във Франция, Германия, Обединеното кралство, Испания и Италия обичат разходките и планинския туризъм, 12% обичат колоезденето и 9% обичат да пътуват.
  • В същите тези пет държави 44% от клиентите живеят в селски райони, 30% в малки градове, 10% в средни/големи градове и 11% в крайградски зони.
  • Основните причини, поради които хората купуват автомобил Duster, са неговата цена (56%), неговият дизайн (20%) или от лоялност (16%).

След появата на Logan през 2004 г. втора бъдеща звезда на Dacia изгрява на автомобилната сцена през 2010 г. Емблематичен продукт за румънците, направил SUV автомобилите широко популярни и достъпни и поел по много пътища, от сибирския студ до мароканската пустиня. 4х4 модел със солиден вид, проектиран с мисъл за семействата, той е готов да се изправи пред всяко предизвикателство.

В момента Duster се сглобява в Питещ (Миовени).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт