728 x 90

Dacia Duster и като планински спасител

От 2013 г. Dacia е партньор на три планински спасителни служби в Словения, Хърватия и Сърбия. Всяка година три автомобила Duster се отдават безвъзмездно на екипите за бързо реагиране за транспортиране на оборудване, спасителни кучета и оцелели в диви, труднодостъпни райони. Доброволци рискуват живота си, за да се притекат на помощ на другите. Те ни

От 2013 г. Dacia е партньор на три планински спасителни служби в Словения, Хърватия и Сърбия. Всяка година три автомобила Duster се отдават безвъзмездно на екипите за бързо реагиране за транспортиране на оборудване, спасителни кучета и оцелели в диви, труднодостъпни райони. Доброволци рискуват живота си, за да се притекат на помощ на другите. Те ни показват как използват тази ценна логистична подкрепа.

Автомобилите Duster носят логото „Dacia. Горд спонсор на планински спасители“. Те се използват като автомобили за бързо реагиране, за да стигнат до местопроизшествието и да се подготвят за пристигането на допълнителни хора и оборудване, ако е необходимо.

Първият екип за реагиране, обикновено състоящ се от трима души, транспортира оборудване и, ако е необходимо, спасителни кучета. Със своето задвижване на четирите колела, високия пътен просвет и лекотата на управление, Duster е идеалното решение за операции в гори или труднодостъпни места.

Словенските, хърватските и сръбските планини приемат много посетители през цялата година, особено през лятото. Туристите и местните жители идват да презареждат батериите си в девствената природна среда. Доброволците в спасителните служби, експерти в алпинизма, спелеологията, гмуркането и скалното катерене, осигуряват постоянна готовност за реакция при произшествия през цялата година, благодарение на Dacia Duster.

В Словения планинарството и туризмът са много популярни занимания. През 2020 г. 430 доброволци спасители са извикани 485 пъти, от които една трета включва хора, които са загубени или са попаднали в капан. Спасителните служби в Сърбия, състоящи се от 500 доброволци спасители, от които 250 са резервисти, се извикват около 1500 пъти годишно. Повечето случаи включват помощ за хора, пострадали на ски пистите.

Прочети още:
Продава се Ford Escort RS Turbo 1, принадлежал на Лейди Даяна

В Сърбия спасителите използват Duster всеки ден през последните 8 години за теглене на ремаркета, пълни със спасителна техника, и за транспортиране на спасители и кучета за издирвания до най-отдалечените части на страната. 8 години трудов стаж с нито един провал. По време на ужасните наводнения през 2014 г. автомобилите се използват в продължение на няколко дни за пътувания в наводнени райони, в дъжд и кал, през сняг и виелици.

Броят на посещенията в планините на Хърватия е изумителен: около 600 000 туристи на година в цялата страна. 700 доброволци спасители взимат участие в около 7000 акции всяка година. Природните бедствия (наводнения, земетресения, бури и снежни лавини) представляват 15% от случаите. На 28 декември 2020 г. ужасно земетресение напълно унищожава град Петриня в Хърватия. С помощта на своя Duster хърватските планински спасителни екипи пристигат първи на мястото. Благодарение на бързата им реакция те спасяват жена, заровена под развалините.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *