728 x 90

Dacia Duster с фейслифт и нов 6-степенен автоматик

Вярна на своята ДНК, новата Dacia Duster остава семеен SUV с приключенски дух.

В продажба от 2010 г. на цената на градски автомобил, Dacia Duster определено разтърси SUV сегмента. С над 1.9 милиона продадени автомобила, от 2019 г. насам Dacia Duster е европейският лидер по продажбите на частни клинети в своята категория в SUV сегмента. Следвайки примера на предишните поколения, обновеният Duster е насочен както към клиентите, желаещи комфортен SUV с атрактивен дизайн, така и към тези, които търсят универсален и надежден 4X4 автомобил.

Вярна на своята ДНК, новата Dacia Duster остава семеен SUV с приключенски дух. Тя е спътник в ежедневието и в приключенията сред природата. Непреходният ѝ дизайн се развива най-вече по отношение на светлините и радиаторната решетка, за да подчертае още по-силно нейната индивидуалност и да повиши нивото на ефективност при нивата на CO2 емисии. Промени има и в светлините отзад, където откриваме LED осветление с Y-форма по подобие на актуалните Sandero и Logan.

Що се отнася до интериора, той е оборудван с висока централна конзола с плъзгащ се подлакътник, с две мултимедийни системи с нов 8-инчов екран и автоматична скоростна кутия EDC с двоен съединител. Точно тази трансмисия е голямата новост при фейслифт версията на модела, като ще се предлага само с 1.3-литровия турбо бензинов мотор (150 к.с.) и предно предаване. Налични ще бъдат и версии с 4х4 система, но те ще се предлагат само с 6-степенна ръчна кутия. В продажба остава и версията на газ.

Новата Dacia Duster ще се предлага на пазара от септември 2021 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт