728 x 90

Офроуд драг: Audi Q7 3.0 TDI срещу Dacia Duster 1.5 dCi (видео)

Проходимостта извън пътя зависи от наистина много фактори – тегло, мощност, сцепление, ъгли на окачването и други. Именно заради това не е изненадващо да видим две много различни превозни средства с относително сходно представяне. Видеото по-долу ни представя два високопроходими автомобила от коренно различни класове. От една страна имаме първо поколение Audi Q7 с 3.0-литров

Проходимостта извън пътя зависи от наистина много фактори – тегло, мощност, сцепление, ъгли на окачването и други. Именно заради това не е изненадващо да видим две много различни превозни средства с относително сходно представяне.

Видеото по-долу ни представя два високопроходими автомобила от коренно различни класове. От една страна имаме първо поколение Audi Q7 с 3.0-литров дизелов мотор, а срещу него застава доста по-скромната Dacia Duster с 1.5-литров дизел.

Видеото ни представя различни експерименти в снега, а по-съществената част започва от втората половина. Там двете джипки се изправят една срещу друга на заснежен баир, а идеята е да се провери коя ще достигне до по-високо по стръмния хълм.

За някои може и да е изненадващо, но Duster определено се справя по-добре в по-голяма част от упражненията. Ниското тегло, високият надвес и доброто 4х4 предаване са силни козове, които оставят далеч по-мощното Q7 по-назад в състезанието.

Само за протокола, разликата в мощността между тези две машини е малко над два пъти. Ако приемем, че и двете са в заводски вид, то Duster има 115 к.с., а Q7 3.0 TDI може да се похвали с 245 к.с.

В повечето случаи решаващо за победата на Duster се оказва по-ниското тегло на автомобила. Очевидно проходимостта и на Q7 е доста добра, но в крайна сметка теглото от над два тона изиграва своята роля.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *