Cummins разработва нов дизел-боксер с до 1500 к.с. за американската армия

Необходимостта от преминаване към епо-ефективна мобилност далеч не се ограничава само до автомобилната индустрия. Въоръжените сили също търсят ефективни решения за бъдещето и затова американската армия подписа договор за 87 милиона долара с базираната в Индиана фирма Cummins. Проектът е с цел завършване на разработката на новия Advanced Combat Engine (ACE) двигател. Това е модулен

Необходимостта от преминаване към епо-ефективна мобилност далеч не се ограничава само до автомобилната индустрия. Въоръжените сили също търсят ефективни решения за бъдещето и затова американската армия подписа договор за 87 милиона долара с базираната в Индиана фирма Cummins. Проектът е с цел завършване на разработката на новия Advanced Combat Engine (ACE) двигател.

Това е модулен и мащабируем боксерен дизелов двигател, който също може да бъде електрифициран, ако приложението го налага. Крайната цел е да се увеличи мощността с 50%, като същевременно се подобри топлинното КПД с около 20%. По този начин се оптимизира разхода на гориво с до 13% в сравнение с настоящите двигатели.

Сред достойнствата на новия двигател ACE е възможността за избор между различни конфигурации: 3, 4 или 6 цилиндъра, с мощност, варираща от минимум 750 к.с. до максимум 1500 к.с. В допълнение, устройството може лесно да се комбинира с хибридни системи.

Прочети още:
РИЛА 8х8 е пехотна бойна машина, която ще се произвежда в Бургас

„Имаме удоволствието да продължим нашето важно партньорство с Cummins за разработване на ACE“, каза Алфред Грейн, изпълнителен директор по научноизследователска и технологична интеграция на американската армия. „Това, което правим като Център за системи за наземни превозни средства (GVSC), е изцяло фокусирано върху развитието нови възможности.

„Този проект е ключова част от нашата научноизследователска и развойна дейност и ние виждаме ACE като потенциална подкрепа за традиционните и хибридни превозни средства, които да се прилагат за бойните превозни средства днес и утре.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget