728 x 90

Новата емблема на Citroen е вдъхновена от оригиналното лого на марката от 1919 година

Днес Citroën разкри новата си свежа корпоративна идентичност и лого, бележещи началото на смела, вълнуваща и динамична нова ера за 103-годишната марка, която смело заявява мисията си да направи електрическата мобилност достъпна за всички и разгръща кодовете на своята ДНК, където залягат достъпността, дързостта и цялостното приятно изживяване на клиента. Новият облик преосмисля оригиналното лого,

Днес Citroën разкри новата си свежа корпоративна идентичност и лого, бележещи началото на смела, вълнуваща и динамична нова ера за 103-годишната марка, която смело заявява мисията си да направи електрическата мобилност достъпна за всички и разгръща кодовете на своята ДНК, където залягат достъпността, дързостта и цялостното приятно изживяване на клиента.

Новият облик преосмисля оригиналното лого, прието за първи път от основателя Андре Ситроен, вдъхновен от успеха на първата му металообработваща компания, произвеждаща зъбни колела с форма на шеврон „рибена кост“. Познатата и техническа референция „deux chevrons“ остава в сърцето и идентичността на Citroën оттогава.

Елегантната нова емблема показва прехода и еволюцията на марката и ще дебютира в края на септември на един изключително интересен концептуален автомобил от семейството на Citroën. Поетапно, новото лого ще бъде поставяно на всички серийни и концептуални модели на Citroën от средата на 2023 г. Изразителният вертикален овал ще даде нова посока на развитието на дизайна, в който визуално отличаващата се емблема ще се превърне в незабавно разпознаваем отличителен елемент на всички модели на Citroën.

Допълнение към новото лого е свежа корпоративна идентичност на марката и появата на нов подпис на марката, който обещава „Нищо не ни движи като Citroën“.

Централна за новата идентичност на марката е еволюцията на световноизвестния символ на Citroën „deux chevrons“ – десетата значителна промяна на логото на Citroën от създаването на компанията през 1919 г. – и включва по-широки и по-изпъкнали шеврони, контрастиращи и заобиколени от по-мека вертикална овална рамка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт