728 x 90

Новият Citroen C5 е микс между седан, комби и SUV

С дължина 4805 милиметра, ширина 1865 мм и височина 1485 мм, новият C5 X се нарежда между BMW 3-Series и 5-Series по отношение на своите размери.

Докато все повече марки напускат поетапно D-сегмента в Европа – включително Ford с Mondeo – Citroen все още вярва, че може да печели пари от своя C5. Току-що французите показаха изцяло ново поколение на модела, което ще тръгне в продажба на континента през втората половина на годината.

В съответствие с актуалния дизайн на Citroën, C5 (всъщност пълното име е C5 X) е нетрадиционен модел, който комбинира чертите на седан, комби и SUV в едно.

Сравнително плоската линия на покрива напомня седан в по-голямата си част, но удължената задна част носи ефекта на комбито. Високият пътен просвет пък определено ни препраща в посока C5 Aircross, другият модел на френския автомобилен производител с флагмански статут.

С дължина 4805 милиметра, ширина 1865 мм и височина 1485 мм, новият C5 X се нарежда между BMW 3-Series и 5-Series по отношение на своите размери. Той предлага 545 литра товарен обем зад задните седалки, който може да бъде разширен до 1640 литра след сгъване на задните седалки.

Странният външен дизайн не среща продължение в кабината, където оформлението е доста по-консервативно. Централно място заема 12-инчов сензорен екран за информационно-развлекателната система, а още един голям се намира пред погледа на шофьора.

Предвидени са разнообразни бензинови двигатели, но Citroen подчертава хибридния задвижващ механизъм с 225 конски сили и повече от 50 километра електрически пробег. При изключен двигател с вътрешно горене моделът PHEV може да се движи със скорост до 84 км/ч.

Новият C5 X ще се предлага с патентованото окачване Citroën Advanced Comfort. При хибридния модел може да се поръча и адаптивно окачване.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *