728 x 90

Citroën създава „грозно пате“ за новите пътешествия на Астерикс и Обеликс

Римляните (французите) сигурно са полудели? Малко по-различният концептуален автомобил, вдъхновен от иконата 2CV действително съществува и играе роля в новия филм за Астерикс и Обеликс, който ще бъде пуснат по кината от февруари 2023 г. За да гарантират, че двамата главни герои са подходящо мобилизирани във филма „Поднебесната империя“, създателите на продукцията призоваха на помощ

Римляните (французите) сигурно са полудели?

Малко по-различният концептуален автомобил, вдъхновен от иконата 2CV действително съществува и играе роля в новия филм за Астерикс и Обеликс, който ще бъде пуснат по кината от февруари 2023 г. За да гарантират, че двамата главни герои са подходящо мобилизирани във филма „Поднебесната империя“, създателите на продукцията призоваха на помощ галския, извинете, френския автомобилен производител. А какво по-очевидно от това да пренесеш дизайна на култовия автомобил Citroën 2CV, по-известен у нас като „грозното пате“, в света на комиксите за двамата гали – особено след като ефектът на разпознаване в дизайна е огромен.

Плат за гюрука от Лутеция

Екипът около шефа на дизайна в Citroën Пиер Льоклер работи върху концепцията на колесницата само три месеца, a такъв проект принципно отнема около година. Резултатът: карета, теглена от два коня, с масивна дъбова рамка. Класическата 2CV форма е разпознаваема от пръв поглед – въпреки че блоковете на фаровете с ултрадинамична светлина от светулки са преместени на покрива. Класически е и навиващият  се гюрук, който в случая се състои от най-фино платно и идва от Лутеция (латинското име на Париж). Рециклирани бойни щитове като колела, носещи двата шеврона на Citroën, поддържат контакта с пътя и разбира се, багажът на Астерикс и Обеликс е в „багажника“ зад капак, изработен от галска стомана, върху който е изобразено новото лого на Citroën. Между другото: много специално окачване от надути шкембета от диво прасе са предназначени да улеснят трудното и разтрисащо пътуване до Китай.

Сюжет за китайския пазар

Каретата изпреварва репутацията си. Когато армията на Цезар достига Китай, тя е посрещната от билборд на входа на страната, рекламиращ 2CV – невероятна галска колесница, теглена от два коня. Тази сцена намеква за легендарната реклама на Citroën, която се разиграва на Великата китайска стена. Най-новият филм е петата игрална адаптация и не е базиран на никоя от историите в комиксите. Тук дъщерята на императора Фу И бяга в галското село след преврат и моли за помощ Астерикс и Обеликс, които веднага потеглят с новата колесница. Историята е силно съобразена с китайския пазар. 

Със специалното участие на Ибра

За разлика от предишните четири филма в този ролята на Обеликс не се изпълнява от актьора Жерар Депардийо. Той е заменен от Жил Льолуш. Освен световноизвестни актьори, като Венсан Касел, роля във филма играе и шведският футболист Златан Ибрахимович.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт