728 x 90

Дървени декорации и джанти с много спици – комби по американски за 26 900 долара

80-те години бяха преходен период за американския автомобилен дизайн. Инженерните екипи на Детройт най-накрая се заеха с изграждането на по-леки, по-модерни, четирицилиндрови платформи с предно задвижване, за да атакуват японските си конкуренти. Дизайнът обаче остана с полъх от 70-те. Прекрасен пример за това е автомобилът, който виждате на снимките. Това е Chrysler Le Baron Town

80-те години бяха преходен период за американския автомобилен дизайн. Инженерните екипи на Детройт най-накрая се заеха с изграждането на по-леки, по-модерни, четирицилиндрови платформи с предно задвижване, за да атакуват японските си конкуренти. Дизайнът обаче остана с полъх от 70-те.

Прекрасен пример за това е автомобилът, който виждате на снимките. Това е Chrysler Le Baron Town & Country от 1986 г., който понастоящем се продава в Worldwide Wintage Autos в Колорадо, САЩ.

Част от програмата K-car, която спаси Chrysler от фалит през 80-те години на миналия век, това е комби, което дели платформа и технологии с машини като Plymouth Reliant и Dodge Aries. Тези базови автомобили изглеждаха просто безобидно скучни, но при добавяне на дървена декорация, гуми с бял кант и многоспицови джанти и ще получите американски лукс от 80-те.

Конкретният екземпляр е доста запазен и има в историята си само около 1700 навъртяни мили. Може би затова продавачът смята, че струва също толкова поразителните 26 900 долара. Вижте повече в този линк, а във видеото долу може да се запознаете отблизо с комбито.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт