728 x 90

Няма да има заместник на китайската Гран при

  Предстоящият сезон, който започва на 5 март, ще включва 23 състезания От Формула 1 обявиха официално, че Гран при на Китай няма да се проведе и няма да бъде заменена от друга надпревара. Това означава, че предстоящият сезон, който стартира на 5 март с Гран при на Бахрейн, ще включва 23 състезания. „Формула 1 може

  Предстоящият сезон, който започва на 5 март, ще включва 23 състезания

  От Формула 1 обявиха официално, че Гран при на Китай няма да се проведе и няма да бъде заменена от друга надпревара. Това означава, че предстоящият сезон, който стартира на 5 март с Гран при на Бахрейн, ще включва 23 състезания.

  „Формула 1 може да потвърди, че сезон 2023 ще включва 23 кръга. Всички съществуващи дати от календара остават непроменени“, гласи лаконичното съобщение на собствениците на шампионата.

  При създалата се ситуация се отваря близо едномесечна пауза между третия и четвъртия кръг, съответно Гран при на Австралия (2 април) и Гран при на Азербайджан (30 април). От Формула 1 обмисляха вариант да изместят надпреварата в Баку със седмица напред, тъй като в оригиналния календар между нея и следващия кръг в Маями нямаше пауза. Организаторите на състезанието обаче не приеха предложението заради опасенията за лоши атмосферни условия.

  Прочети още:
  Перес спечели пета победа във Формула 1

  Идеята „Портимао“ отново да влезе в календара също пропадна, както и опцията състезанието в Китай да бъде изместено за по-късна дата, като замени слота си с друга Гран при.

  Ограничаването на календара до 23 старта ще има отражение върху броя скоростни кутии, който всеки състезател ще може да използва в рамките на година. При 23 за сезон те са четири, докато при 24 е налична една бонус. При задвижващите системи няма промяна – всеки може да сменя до три базови компонента преди наказание – ДВГ, MGU-K, MGU-H и турбо.

  Източник: ams.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт