728 x 90

Скоро ще се сбогуваме и с Chevrolet Camaro

  Слуховете за края на серията Camaro в Chevrolet се носят от средата на 2019 г. През март 2023 г. автомобилният концерн GM потвърди, че дългата традиция на масъл карс ще приключи с шестото поколение на модела. Ако все още искате Camaro, трябва да побързате до началото на моделната 2024 година. Производството на Camaro в Lansing

  Слуховете за края на серията Camaro в Chevrolet се носят от средата на 2019 г. През март 2023 г. автомобилният концерн GM потвърди, че дългата традиция на масъл карс ще приключи с шестото поколение на модела. Ако все още искате Camaro, трябва да побързате до началото на моделната 2024 година. Производството на Camaro в Lansing Grand River Assembly Plant в Мичиган ще приключи през януари 2024 г.

  Chevrolet обаче има намерение да отпразнува подобаващо сбогуването с Camaro. Обявен е пакет Collector’s Edition, който ще може да се поръча за Camaro RS и SS от моделната  2024 г., както и за ограничен брой автомобили с оборудване ZL1. Прощалният пакет се предлага само на пазара в Северна Америка. С други думи: само клиенти в САЩ и Канада могат да участват в поръчките. Тиражът, който очаква въпросните купувачи, ще бъде обявен чак през лятото на 2023 г. Първите тийзър изображения (вижте началото на галерията) показват различни нови аеродинамични елементи и нови джанти. Освен това пакетът ще цитира името Panther, под което навремето е разработен първият Camaro. Не се очаква обаче повече мощност за осемцилиндровия мотор.

  Camaro слиза от поточните линии като купе и кабриолет от 1967 до 2002 г. в няколко моделни поколения. След това имаше прекъсване, което продължи до 2009 г., а през 2010 г. последва ново начало – и то доста успешно. Но Camaro не можа да достигне успехите на Mustang. Във Ford изобщо не мислят за спиране на Mustang и работят усилено върху по-нататъшното му развитие. 

  Прочети още:
  Opel Mokka Black: Не идва в черно. Наистина!

  С края на Chevrolet Camaro след шест моделни поколения историята на Camaro все още не е приключила, твърди вицепрезидентът на Chevrolet Скот Бел. „Въпреки че днес не обявяваме непосредствен наследник, бъдете сигурни, че това не е краят на Camaro.“ Инсайдери предполагат, че и Camaro ще се завърне под формата на електрически автомобил – подобно на онова, което Chrysler вече обяви за моделите Dodge Challenger и Charger.

  Източник: AMS.bg

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт