Калифорния забранява продажбата на косачки с ДВГ от 2024 г.

Калифорния ще забрани продажбата на малки извънбордни двигатели, като „използваните предимно в оборудване за тревни площи и градини.“ Това ще се случи най-късно до 2024 г. според нов законопроект, одобрен от губернатора Гавин Нюсъм миналия уикенд. Законопроектът от събрание №1346 гласи следното: „Този законопроект би изисквал от държавния съвет до 1 юли 2022 г., в

Калифорния ще забрани продажбата на малки извънбордни двигатели, като „използваните предимно в оборудване за тревни площи и градини.“ Това ще се случи най-късно до 2024 г. според нов законопроект, одобрен от губернатора Гавин Нюсъм миналия уикенд.

Законопроектът от събрание №1346 гласи следното:

„Този законопроект би изисквал от държавния съвет до 1 юли 2022 г., в съответствие с федералния закон, да приеме икономически ефективни и технологично осъществими разпоредби, които да забранят изпускането на газове от двигатели от нови малки извънбордни двигатели, както е определено от щатския съвет.

Законопроектът ще изисква от държавния съвет да идентифицира и, доколкото е възможно, да предостави финансиране за търговски отстъпки или подобно стимулиращо финансиране като част от всички актуализации на съществуващите приложими насоки на програмата за финансиране за местните райони за контрол на замърсяването на въздуха и областите за управление на качеството на въздуха, които да прилагат за подпомагане на прехода към операции с малки извънбордни двигатели с нулеви емисии.“

Важно е да се отбележи, че законът няма да забрани използването на продукти, които хората вече притежават, като косачки и вентилатори за листа, които използват малки двигатели с вътрешно горене. По-скоро това ще попречи на продажбата на нови такива единици. Законът също така има за цел да осигури стимули за потребителите, за да улесни прехода към алтернативи, които не отделят замърсители.

Прочети още:
Renault представи портативен ретро касетофон, вдъхновен от Renault 5

Ако смятате, че малките двигатели съставляват незначителна част от проблема със замърсяването на въздуха в Калифорния, данните показват, че грешите. Малките двигатели в 16.7 милиона продукти за обработка на тревни площи в Калифорния са отговорни за повече замърсяване с азотен оксид и летливи органични съединения миналата година, отколкото 35 милиона пътнически автомобили и лекотоварни и тежкотоварни камиони, регистрирани в щата, според Ars Technica.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *