728 x 90

Вижте докъде стигна изграждането на Северния обходен път на Бургас (видео)

Обходният път на гр. Бургас започва от съществуващия селскостопански път (ССП) по път I-6 Ветрен-Бургас и ще достигне до 230-ти км по път I-9 Сарафиво-Бургас. Общата дължина на обхода е 4.7 км и ще бъде изграден за 57 млн. лв. с ДДС. Средствата за изграждането на близо 5-километровия участък са от републиканския бюджет. В края

Обходният път на гр. Бургас започва от съществуващия селскостопански път (ССП) по път I-6 Ветрен-Бургас и ще достигне до 230-ти км по път I-9 Сарафиво-Бургас. Общата дължина на обхода е 4.7 км и ще бъде изграден за 57 млн. лв. с ДДС.

Средствата за изграждането на близо 5-километровия участък са от републиканския бюджет. В края на юли 2020 г. Министерският съвет отпусна 12.9 млн. лв. за изграждането на пътя, който трябваше да се въведе в експлоатация до края на миналата година, но това не се случи.

Участъкът ще бъде с две платна, разделени с предна разделителна лента, с две ленти за движение в покока и банкети, както и локални платна. Изграждането на новия път със съществуващата пътна мрежа предвижда 4 нови пътни възела.

Прочети още:
Пътната полиция ще следи за нарушители и с дронове

С изграждането на обходния път ще бъде изведено транзитното движение, идващо по път I-9 и продължаващо на юг по път I-6 София. Това ще повиши безопасността на движението на пътуващите от Западна и Северна България чрез избягване на влизане в областния град.

Срокът на строителство е 18 месеца, като изпълнението ще бъде на два етапа.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *