Продадоха прототип на Bugatti за почти два милиона долара

Италианският предприемач Романо Артиоли е човекът, на когото дължим два доста различни един от друг легендарни спортни автомобила – Bugatti EB110 и Lotus Elise. Bugatti EB110 достига максимална скорост от 351 километра в час и е най-бързият сериен шосеен автомобил на планетата. От него са произведени едва 139 бройки, които днес сменят собствениците си срещу

Италианският предприемач Романо Артиоли е човекът, на когото дължим два доста различни един от друг легендарни спортни автомобила – Bugatti EB110 и Lotus Elise. Bugatti EB110 достига максимална скорост от 351 километра в час и е най-бързият сериен шосеен автомобил на планетата. От него са произведени едва 139 бройки, които днес сменят собствениците си срещу баснословни цени.

Интересното при продадения на цена от 1,93 милиона евро автомобил, който ви показваме на снимките е, че той не влиза в официалните 139 произведени екземпляра, тъй като е със статус на прототип. Моделът може да бъде шофиран и е бил регистриран в Швейцария, Монако, Нидерландия и САЩ. Пробегът му възлиза на едва 1095 километра. Интересно е да се отбележи, че откакто е в притежание на последния си собственик от 2015 година насам, автомобилът не е изминал нито един километър.

Прочети още:
Зрелищно шоу с ретро автомобили на покрива на столичен хипермаркет на 18 и 19 юни

Задвижването на този изключителен атлет е поверено на 3,5-литров V12 с четири турбокомпресора и мощност 600 конски сили. Ускорението от място до сто километра в час се изпълнява за 3,2 секунди.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *